Claas обра овациите с новия комбайн Lexion 760 Теrra Track на EIMA 2012

  • 1697
  • 0
  • Новини
Claas обра овациите с новия комбайн Lexion 760 Теrra Track на EIMA 2012

Claas представи новия модел зърнокомбайн Lexion 760 във версията Теrra Track, на изложението EIMA 2012, което се проведе в Италия. Показаният Lexion е част от новата серия, която включва 5 модела с мощност от 305 до 598 к.с.

 

Благодарение на новите технологии при двигателите, отговарящи на стандартите за вредни емисии Tier 4i, номиналните обороти са сведени до 1900 в минута за всички модели, което води до намален разход на гориво при всички модели.

 

Показаният Lexion 760 използва двигател Catterpiller с EGR система за отработените газове, а двата най-мощни модела 780 и 770 се задвижват от двигатели Mercedes Benz, които използват селективна каталитична редукция SCR и добавка AdBlue.

 

Във връзка с увеличената мощност на двигателя новите комбайни Claas Lexion използват изцяло нова охладителна система Dynamic Cооling, която включва варио вентилация. На практика системата функциоира на принципа охлаждане при поискване, което спестява значителна мощност.

 

Значителни подобрения са направени и във въздухопроводите на новата охлаждаща система. Те създават ефект на завеса и възпрепятстват проникването на прах. Това осигурява не само вкарването на чист въздух, но и значително подобрява изискванията за поддъръжка, благодарение на ниските нива на замърсяване.


Съществена новост при новите комбайни Lexion е по-мощната система за очистване на зърното. Вече са налице 12 контрарешетки при скорост на ротора 1250 об/мин. В допълнение новите модели Lexion са снабдени и с новата Jet Stream система за почистване на зърното. Свидетели сме и на увеличен шнек за разтоварване на зърното, който достига 8,8 м дължина и има дебит от 130 л/сек.

 

По отношение на задвижването, което за всички модели е 4x4, вече е налице и втори хидростатен мотор, който прехвърля силата на теглене и на задния мост.

 

Новата генерация гумено-верижно задвижване Terra Track от Claas, която е на хидро-пневматично окачване, се комбинира отлично с 4-точковото окачване на моста, което е иновативен собствен патент на Claas. Тази уникална комбинация гарантира мининмално утъпкване на почвата. За жътва в наклонени терени пък, новият Claas Lexion 760 и Lexion 630 Montana имат подсилен дизайн на наклонената камера, което позволява жътва с варио хедер до 9 м работна ширина.

 

На практика, с новите модели Claas Lexion, немският производител доказва за пореден път световното си лидерство в производството и дистрибуцията на зърнокомбайни в най-висок клас.


Детайлна информация и цени за всички комбайни Claas можете да получите от оторизирания дилър за България Универсал НВГ – Долна Оряховица, 0887 413 014 ; www.universal-nvg.bg

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :


© 2012 текст, снимки и видео* - Трактор.БГ