CLAAS отбелязва 50-годишен юбилей при товарните си ремаркета с новия CARGOS 9000

CLAAS отбелязва 50-годишен юбилей при товарните си ремаркета с новия CARGOS 9000

С излизането на новия CARGOS 9000 CLAAS празнува тази година специален юбилей. 1965 първото произведено в Горна Швабия товарно ремарке излезе от завода, познат тогава като BautzBautz AUTONOM по онова време за много фермери бе първата стъпка към механизираното съхранение на фураж.
 

1969 CLAAS закупи завода Bautz. От тогава насам продуктовата програма и заводът постоянно се разширяват и развиват. И така от 2013 година CLAAS Saulgau OOД спада към едни от най-модерните центрове за производство и нови разработки в бранша. В началото на 80-те години на миналия век бе разработен CLAAS SPRINT като производително ремарке за силаж – едно от първите на пазара. Представеният през 1998 година QUANTUM също наложи нови стандарти на пазара.

 

 

Рентабилността на едно селскостопанско предприятие зависи в голяма степен от това колко време се използват машините. За да се повиши степента на ползване на ремаркето през годината, от 2007 година CLAAS усилено разработваше концепция за комбинирано ремарке. 2009 за пръв път бе представен CARGOS 9000 с възможност за демонтиране на целия товарещ и режещ агрегат, както и на агрегата с дозиращите валяци. Миналата година на пазара излезе по-малкото комбинирано ремарке CARGOS 8000 с много допълнителни екстри: с новите двойни ножове CLAAS в спускащия се режещ под, хидравлично сгъващия се под, модулно монтирания тандемен или триосов ходов механизъм и много други особености новото комбинирано ремарке още в първия си жътвен сезон пожъна пълен успех. За 50-годишния юбилей на товарното ремарке CARGOS 9000 бе напълно преработено като бе снабден с екстрите на CARGOS 8000. Така CARGOS в момента е най-иновативното ремарке на пазара.
 

 

Професионална техника за всички

С двете серии CARGOS 8000 и 9000, всяка с по три модела, CLAAS предлага комбинирано ремарке с товарен обем между 30 и 50 м3. Независимо дали става дума за малко фамилно предприятие със собствена техника или наемен предприемач, посредством многообразието от варианти на съоръженията с CARGOS могат да се изпълнят всички изисквания като качеството на фуража е винаги високо. CARGOS е правилният избор за здраво и надеждно ремарке, което ефективно допълва или дори заменя веригата на събиране на фуража.

 

 

Заводът на CLAAS в Бад Заулгау, разположен в региона с най-големите ливади в Европа, произвежда днес върху 170 декара площ с 550 сътрудника 275 различни продукти, между които косачни механизми, сеносъбирачки и сенообръщачки. Освен техниката за прибиране на фуражи, в Бад Заулгау се произвеждат нарязващите агрегати и широк набор от приставки за силажокомбайн JAGUAR.

 

Ремаркетата CARGOS, както и всички продукти на CLAAS, може да намерите при официалния представител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg