CLAAS подписа инвестиционен договор за производство на комбайни в Русия

CLAAS подписа инвестиционен договор за производство на комбайни в Русия

CLAAS, един от водещите международни производители на селскостопански машини, сключи в края на икономически форум, проведен в Санкт Петерсбург, специален инвестиционен договор („Special Investment Contract“). Според него компанията получава официален статут на „руски производител“ и получава същите държавни финансови облекчения като местните производители. Още миналия ноември на Агритехника в Хановер бе подписана първата декларация с това намерение.  

 
 
„Бъдещето на руското селско стопанство е много перспективно. С този договор най-модерната селскостопанска техника ще стане по-достъпна за руските предприятия“, обясни Лотар Крисцун, говорител на управлението на концерна CLAAS.     
 
 
Търсенето на ефективни технологии за жътва е все така голямо. Понастоящем в Русия използваемата селскостопанска площ е 720 милиона декара. Потенциално обаче има 1220 милиона декара площи с възможност за селскостопанско обработване.  
 
 
 
 
През октомври 2015 CLAAS пусна в експлоатация допълнителна производствена линия за 120 милиона евро в Краснодар и така затвърди дългосрочния си ангажимент в страната. Новата производствена площ е девет пъти по-голяма от досегашната фабрика и възлиза на 45 000 квадратни метра. По този начин производственият обем се увеличи до 2 500 комбайна и трактора годишно. Технологичната ексклузивност с номенклатурен обхват на производството като в завода-майка в Харзевинкел в бъдеще ще позволи доставки и до предприятия извън бранша. CLAAS стартира през 1992 с експорта на потребявани машини и първите местни дилъри. Последваха нови машини и първите руски служители, които се занимаваха с обучение и сервиз. През CLAAS стана първият чуждестранен производител на селскостопанска техника със собствено производство в Русия; тогава инвестицията възлизаше на 20 милиона евро.
 
 
Всички продукти на CLAAS може да намерите при официалния представител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg
 
 
© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!