Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Claas предлага нов модел зърнокомбайни - Avero 240 на мястото на Dominator

Claas предлага нов модел зърнокомбайни - Avero 240 на мястото на Dominator

снимка: www.tractor.bg

Новият модел на зърнокомбайните ClaasAvero 240 вече е на пазара. Този компактен модел перфектно се вмества между събратята си Dominator 150 и Tucano 320, като замества Claas Dominator.

Акцентът при новия Claas Avero 240 е в новоразработената система за вършитба и сепариране. Тя се базира на остатъчната сепарационна система на зърното с 4 отвеждащи сламата устройства в комбинация със система APS с ускорител.

APS системата включва цилиндър на вършачния барабан с ширина 1060 мм и диаметър на барабана  450 мм. Това дава няколко предимства: по-бърза жътва на културата, осигуряване на по-голяма центробежна сила и разделяне с до 30% повече на зърното. В резултат на това се осигурява с 20% по-добър пропускателен капацитет при същия разход на гориво.

Хедерът на Avero240 е почти същия като на Lexion. Комбайнът може да се оборудва със стандартните хедери от C 660 до C 370, както и с Vario V 540 or V 600. Vario хедерът увеличава производителността при всички култури (от зърно до рапица) и съкращава времето за преоборудване. Хедерът може да се скъсява с 10 см и да се удължава с до 20 см при зърнените култури. С интегрираното си оборудване за рапица хедерът може да се удължи с до 50%. Благодарение на равномерната жътва на културите, производителността се подобрява с 10%.

Сгъваемите хедери C 450, хедерите за жътва на соя S 600 и S 510 , както и 4,2-метровият Rake up също са приспособими към Avero 240.

Новият Avero 240 предлага високо ниво на комфорт за оператора, благодарение на високотехнологичната кабина, която е уникална за комабайните от тази категория. Новата още по-комфортна Vista кабина има климатик. Оборудването и включва още въздушна възглавница на мястото на оператора, напълно оборудвана пътническа седалка. В допълнение има охлаждаща кутия и радио със CD плеър, MP3 функции, хендсфрее (Bluetooth) система, USB интерфейс и слот за карта памет.

С многофункционалния лост за контрол на скоростта, посоката, настройките на хедера и т.н., операторът разполага с „всичко под ръка”. Информационната система на Claas (CIS) позволява бърз преглед на всички важни функции на машината върху големия дисплей, с който разполага. Големият бункер за зърно – 5 600 литра, също допринася за увеличаване на производителността при работа с Avero 240. Той може да се изпразва за по-малко от 2 минути.

Новият Avero 240 е с двигател Caterpillar 146 кВ/198 к.с. Този високопроизводителен двигател прави много нисък разход на гориво. Дизеловият горивен резервоар е с капацитет 400 литра. Благодарение на подобренията и на технологията Common Rail, този комбайн на Claas се превръща в една наистина съвременна и модерна машина за прибиране на зърно.   

Новия комбайн Avero 240 на Claas се предлага на българския пазар от Универсал НВГ - Долна Оряховица.
 

© 2009 Всички права запазени. Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug