Claas представя новия компактен комбайн Avero, оборудван с Vario хедер

Claas представя новия компактен комбайн Avero, оборудван с Vario хедер

Комбайнът Avero на Claas е първия комбайн от компактния клас, който е оборудван с високоефективния Vario хедер. Посредством една хидравлична връзка се управляват електронно всички функции на хедера. Vario хедер осигурява висока производителност на работата – равномерна вършитба при нисък разход на гориво.

Машината позволява поддържане на постоянна скорост при вършитба, сепарация и почистване. Изключително високата плътност на изпълнение се случва без допълнително натоварване. При вършитба на рапица Vario хедера свежда до минимум загубите като не позволява разпръскването на зърното безразборно.

Изключително високата производителност и прецизност от вършитба се осигурява от доброто технологично съчетание, което машината представя. APS системата за овършаване търпи подобряване ускорението на потока от 3м/сек на 20 м/сек.  По-добрата производителност при вършитба се увеличава с до 20% без това да увеличава разходите за гориво.

Комбайнът Avero е оборудван с 4 стъпаловиден сламотръс в съответствие с подобрената APS система. Остатъчното зърноотделяне се извършва върху обща дължина от 3900мм. Дори големите количества слама се транспортират бързо и лесно.

Скоростта на отсяващата 3D система се управлява от кабината като се контролира постоянното налягане и равномерното разпределение на въздуха в ситата. Силата на въздушния поток предотвратява слепването на зърното.

Капацитетът на бункера за зърно при комбайна Avero e 5 600 л. Към вътреността на бункера е осигурена видимост, а зърното се разпределя равномерно. Разтоварването се извършва бързо и лесно.

Avero разпределя равномерно късата слама по цялата дължина на овършаната от хедера площ. Освобождаването се извършва чрез силен въздушен поток директно по стърнището. Ширината на освобождаване лесно може да се регулира. Рязането се извършва както посредством въртящи ножове, така и със стационарен режещ гребен.

Благодарение на защитния процес на вършитба и сепарация, комбайнът може да запази пълната първоначална структура на сламата. А когато откоса е свободен, това позволява тя да изсъхне бързо и да се балира лесно.

Комбайнът  оборудван с двигател Caterpillar C6.6. Вместимостта на резервоара е 400 л. Поддръжката на машината е лесна, тъй като изисква малко време и усилия, а сервизните интервали са дълги. Основните елементи за поддръжка са лесно достъпни, а най-голямото предимство е, че работата може да бъде извършена бързо и от самия оператор.

Avero е оборудван с просторна VISTA CAB кабина. Обезшумена е и това позволява на оператора да се концентрира изцяло върху своята работа.

 

За повече информация: Универсал НВГ, гр. Долна Оряховица; тел. 06173/29 70

[email protected]

www.universal-nvg.com


© Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!