Claas пуска на пазара новите трактори Axion с мощност от 320 до 410 к.с.

Claas пуска на пазара новите трактори Axion с мощност от 320 до 410 к.с.

Claas пуска на пазара най-големите си конвенционални трактори - Axion, които ще са с мощност от 320 до 410 к.с.

 

Това са най-мощните конвенционални трактори, които Claas пуска серийно. Изключения правят единствено Claas Xerion 4500 и Xerion 5000, които са с еднакви предни и задни гуми. И докато Xerion са по-скоро специализирани трактори, то новата серия Axion са типични конвенционални трактори.

 

С тази нова серия трактори, за първи път Claas започват да използват така популярните и вградени в CASE IH , New Holand и др. двигатели FiatPower Train, които са със селективна каталитична редукция ( SCR ). Вграденият FPT Cursor 9 е с обем 8,7 литра, 6 цилиндров с 24 клапана, с електронно интелигентно управление и доставя мощност от 320, 350, 380 и 410 к.с..

 

С използваните двигатели John Deere при серията Axion 800, FiatPT при Axion 900 , Catterpillar при моделите Xerion , Claas показват, че определено водят разнообразна политика по отношение на двигателите. Това е така, понеже инвестицията в разработването на собствен двигател би излязла много по-скъпо и би коствала много повече време.

 

„Ние не сме производител на двигатели", заяви за Трактор.БГ Колин Арнолд, мениджър в Claas и допълва „Нашата политика е да се доверяваме на доказани, продуктивни и качествени двигатели, какъвто е случая с Fiat Power Train при новата серия трактори Claas Axion.

 

При новите серии трактори Claas Axion, резервоарът за гориво, който е с капацитет 700 литра има в допълнение и 60 литров резервоар за AdBlue.

 

Трансмисията на новата серия трактори Claas е ZF ECCOM 3.0 CVT , която осигурява скорост до 50 км./ч. Капацитетът на навесната система е 11 000 кг., като има опция за предна навесна система с товароподемност от 3300 или 6800 кг.

 

Кабината при новите трактори Axion е изцяло обновена. Първо впечатление прави конзолата за управление с джойстик, CEBIS терминалът, както и контролерите за хидравликата.

 

Снимка на новия кокпит с контролни уреди и системата CEBIS, изпратена специално за Трактор.БГ :

 

Claas Axion 900

 

 

© 2011 tractor.bg

Позоваването на източник Трактор.БГ е задължително !