Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

CLAAS пусна дискови косачни механизми CLAAS DISCO (СНИМКИ)

 CLAAS пусна дискови косачни механизми CLAAS DISCO (СНИМКИ)

Фирма CLAAS пусна на пазара най-голямата прикачна комбинация за косене с кондиционер. Новият косачен механизъм DISCO 1100 C / RC BUSINESS достига максимална работна широчина 10,70 м. Следващата година CLAAS ще стартира нови девет косачни механизма за предно и задно навесване с работна ширина между 2,60 и 3,40 м. По този начин CLAAS ще задоволи нуждите и на по-малките стопанства, а освен това ще вгради новия брус за косене MAX CUT в почти всички модели DISCO.
 


Брусът за косене MAX CUT е собствена разработка на фирма CLAAS и се произвежда в завода за техниката за прибиране на фуражи в Бад Заулгау. Той се отличава преди всичко чрез специално оформеното си и пресовано само от един елемент косачно легло. Благодарение на вълнообразната му форма косачните дискове могат да се поставят още по-напред и по този начин осигуряват още по-добро качество на рязане във всички условия. Големият тунел между плъзгачите, както и специалната им форма, осигуряват по-добро самопочистване и по този начин по-добро качество на фуража. Концепцията на завинтване на бруса, както и непрекъснато смазваните задвижващи компоненти улесняват поддръжката и гарантират стабилност на формата и дълга експлоатация.

Нов флагман DISCO 1100

Благодарение на хидравличните си телескопични рамена новият DISCO 1100 с максимална работна ширина 10,70 м остава с под 4 м транспортна височина и 3 м транспортна ширина. Освен това външните и вътрешните защитни покривала се спускат и вдигат автоматично. Транспортният предпазител се заключва респ. отключва хидравлично по време на процеса на движение нагоре-надолу. Тези предпоставки гарантират компактен, маневрен и сигурен транспорт. Също така е възможно паркиране в транспортно положение. Телескопичните рамена са на принципа на самоходната машина на CLAAS COUGAR.
 


DISCO 1100 се предлага в два модела C BUSINESS и RC BUSINESS и е снабден с кондиционер със стоманени зъбци (С) или с валцов кондицонер (RC). Той се предлага серийно освен с хидравлично сгъваеми защитни покривала и с хидравлика Load Sensing Komfort, удобно регулиране намаляването на натоварването ACTIVE FLOAT, както и хидравличен постоянен предпазител при пускане. DISCO 1100 BUSINESS е напълно подходящ за работа с ISOBUS като предлага на потребителите много удобства при обслужването. Така например всички важни функции (напр. сгъването на косачните единици) могат да бъдат заложени в ISOBUS-функионалните клавиши на трактора. Обслужването на косачния механизъм може да се осъществи от всеки ISOBUS-терминал (напр. COMMUNICATOR II или S 10). Като алтернатива CLAAS предлага на клиентите си възможността да управляват DISCO 1100 C / RC BUSINESS посредством таблет с новото приложение “EASY on board”. Освен това чрез хидравлична линия Р2 и прост контролен блок има възможност косачният механизъм да се обслужва без да се използва терминалът.


 

Професионална техника с ширина от 2,60 м

CLAAS разширяват своята програма косачки с предни дискове с компактен олекотен модел с работна ширина 3 м. Благодарение на скъсената си монтажна опора и двуизмерното приспособяване към терена новият DISCO 3150 F много добре се адаптира към контурите на почвата.

 

Този ефект се усилва и от две здрави разтоварващи пружини, които освен това намаляват опорния натиск на косачния механизъм. Като опция се предлага хидропневматичното намаляване на натоварването ACTIVE FLOAT. Както е при другите модели с преден косачен механизъм, и DISCO 3150 F има брус за косене MAX CUT. Предпазителят от претоварване SAFETY LINK, косенето с 850 об./мин, както и бързата смяна на ножовете, също спадат към стандартното оборудване.
 

 

Също така страничната навесна серия DISCO 50 ще е преработена за сезон 2016 като ще има нов дизайн. Новите модели 2750 (C / RC), 3150 (C) и 3550 с работна ширина от 2,60 до 3,40 м предлагат същите технически екстри и за по-малки предприятия. Към техническите нововъведения, освен многото подобрения в детайлите и брусът за косене MAX CUT, спада и опционалният спирачен механизъм за пестящо място вертикално съхранение. Отделно с цел повишаване комфорта при монтаж и демонтаж монтажната опора е оптимизирана и е улеснена поддържката ѝ.
 

 

Теглените косачни механизми DISCO със страничен тегличен прът 3150 ТС / TRC също имат нов дизайн, брус за косене MAX CUT и други подобрения в детайлите.

 

Всичко това означава, че CLAAS вече предлагат с бруса за косене MAX CUT професионална техника за косене при почти всички модели DISCO – от простата пружинно освобождавана задна машина с работна ширина 2,60 м без кондиционер до най-голямата към момента прикачна комбинация за косене с работна ширина 10,70 м и кондиционер.

 

Косачните механизми DISCO, както и всички продукти CLAAS, може да намерите при официалния представител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg

 

Коментари
fen1
на 28.07.2015 15:00:07
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug