CLAAS пусна дискови косачни механизми CLAAS DISCO (СНИМКИ)

 CLAAS пусна дискови косачни механизми CLAAS DISCO (СНИМКИ)

Фирма CLAAS пусна на пазара най-голямата прикачна комбинация за косене с кондиционер. Новият косачен механизъм DISCO 1100 C / RC BUSINESS достига максимална работна широчина 10,70 м. Следващата година CLAAS ще стартира нови девет косачни механизма за предно и задно навесване с работна ширина между 2,60 и 3,40 м. По този начин CLAAS ще задоволи нуждите и на по-малките стопанства, а освен това ще вгради новия брус за косене MAX CUT в почти всички модели DISCO.
 


Брусът за косене MAX CUT е собствена разработка на фирма CLAAS и се произвежда в завода за техниката за прибиране на фуражи в Бад Заулгау. Той се отличава преди всичко чрез специално оформеното си и пресовано само от един елемент косачно легло. Благодарение на вълнообразната му форма косачните дискове могат да се поставят още по-напред и по този начин осигуряват още по-добро качество на рязане във всички условия. Големият тунел между плъзгачите, както и специалната им форма, осигуряват по-добро самопочистване и по този начин по-добро качество на фуража. Концепцията на завинтване на бруса, както и непрекъснато смазваните задвижващи компоненти улесняват поддръжката и гарантират стабилност на формата и дълга експлоатация.

Нов флагман DISCO 1100

Благодарение на хидравличните си телескопични рамена новият DISCO 1100 с максимална работна ширина 10,70 м остава с под 4 м транспортна височина и 3 м транспортна ширина. Освен това външните и вътрешните защитни покривала се спускат и вдигат автоматично. Транспортният предпазител се заключва респ. отключва хидравлично по време на процеса на движение нагоре-надолу. Тези предпоставки гарантират компактен, маневрен и сигурен транспорт. Също така е възможно паркиране в транспортно положение. Телескопичните рамена са на принципа на самоходната машина на CLAAS COUGAR.
 


DISCO 1100 се предлага в два модела C BUSINESS и RC BUSINESS и е снабден с кондиционер със стоманени зъбци (С) или с валцов кондицонер (RC). Той се предлага серийно освен с хидравлично сгъваеми защитни покривала и с хидравлика Load Sensing Komfort, удобно регулиране намаляването на натоварването ACTIVE FLOAT, както и хидравличен постоянен предпазител при пускане. DISCO 1100 BUSINESS е напълно подходящ за работа с ISOBUS като предлага на потребителите много удобства при обслужването. Така например всички важни функции (напр. сгъването на косачните единици) могат да бъдат заложени в ISOBUS-функионалните клавиши на трактора. Обслужването на косачния механизъм може да се осъществи от всеки ISOBUS-терминал (напр. COMMUNICATOR II или S 10). Като алтернатива CLAAS предлага на клиентите си възможността да управляват DISCO 1100 C / RC BUSINESS посредством таблет с новото приложение “EASY on board”. Освен това чрез хидравлична линия Р2 и прост контролен блок има възможност косачният механизъм да се обслужва без да се използва терминалът.


 

Професионална техника с ширина от 2,60 м

CLAAS разширяват своята програма косачки с предни дискове с компактен олекотен модел с работна ширина 3 м. Благодарение на скъсената си монтажна опора и двуизмерното приспособяване към терена новият DISCO 3150 F много добре се адаптира към контурите на почвата.

 

Този ефект се усилва и от две здрави разтоварващи пружини, които освен това намаляват опорния натиск на косачния механизъм. Като опция се предлага хидропневматичното намаляване на натоварването ACTIVE FLOAT. Както е при другите модели с преден косачен механизъм, и DISCO 3150 F има брус за косене MAX CUT. Предпазителят от претоварване SAFETY LINK, косенето с 850 об./мин, както и бързата смяна на ножовете, също спадат към стандартното оборудване.
 

 

Също така страничната навесна серия DISCO 50 ще е преработена за сезон 2016 като ще има нов дизайн. Новите модели 2750 (C / RC), 3150 (C) и 3550 с работна ширина от 2,60 до 3,40 м предлагат същите технически екстри и за по-малки предприятия. Към техническите нововъведения, освен многото подобрения в детайлите и брусът за косене MAX CUT, спада и опционалният спирачен механизъм за пестящо място вертикално съхранение. Отделно с цел повишаване комфорта при монтаж и демонтаж монтажната опора е оптимизирана и е улеснена поддържката ѝ.
 

 

Теглените косачни механизми DISCO със страничен тегличен прът 3150 ТС / TRC също имат нов дизайн, брус за косене MAX CUT и други подобрения в детайлите.

 

Всичко това означава, че CLAAS вече предлагат с бруса за косене MAX CUT професионална техника за косене при почти всички модели DISCO – от простата пружинно освобождавана задна машина с работна ширина 2,60 м без кондиционер до най-голямата към момента прикачна комбинация за косене с работна ширина 10,70 м и кондиционер.

 

Косачните механизми DISCO, както и всички продукти CLAAS, може да намерите при официалния представител на марката за България фирма Рапид КБ ООД, тел. 02/400-80-10, www.claas.bg