Даниел Минев от Интерагри стана Агробизнесмен на България 2014 (ВИДЕО)

Даниел Минев от Интерагри стана Агробизнесмен на България 2014 (ВИДЕО)

Изпълнителният директор на Интерагри България Даниел Минев стана Агробизнесмен на България за 2014 година. Отличието му беше връчено от заместник-министъра на земеделието и храните Васил Грудев на пресконференция в БТА. Наградата се присъжда за заслугите за развитие на българското земеделие чрез модернизиране на производството с техника от най-съвременни машини и технологии.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:


 

"Горд съм да приема това високо отличие и го посвещавам на целия екип на Интерагри България, който изграждаме в последните две години и продължаваме да го изграждаме. Това е екип от много добри специалисти. За нас тази награда е един ветропкозател, че вървим в правилната посока", посочи Даниел Минев при приемане на отличието. Той благодари и на партньорите на Интерагри от New Holland и Greoire Besson, както и на всички бизнес партньори в страната.

Според Минев мисията на фирма Интерагри е да направи българските земеделци лидери в Европа, "а това се постига не само със земеделска техника, но и с най-съвременните и високотехнологични машини, както е във всяко друго проиводство."

По време на награждавеането зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев заяви, че е похвално начинанието да се отличават хора с принос към българското земеделие.

Интерагри България е създадена през 2013 година. "Главната цел, заради която се доверихме на компанията,  е да възстанови водещата позиция на бранда New Holland в България, каза Франческо Вецали, Бизнес директор New Holland Agriculture за Балканите.

В самото начало на 2014-та година Интерагри България стана и официален представител на френската компания Gregoire Besson - лидер в почвообработващата техника, а по-късно през годината фирмата започна да предлага и престижния бранд навесни, прикачни и самоходни пръскачки Agrojet.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!