Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Депутати предлагат облекчен режим за монтиране на нивомери

Депутати предлагат облекчен режим за монтиране на нивомери
Депутати предлагат промяна в Закона за данък върху добавената стойност, и по-точно в алинея 8, а именно земеделски производители стопанисващи до 2000 дка земя, имащи съдове с вместимост до 10 тона и ползващи гориво не надвишаващо 15 тона годишно, да не поставят нивомери на съдовете си за горива. 
 
Предложението правят депутатите Румен Христов и Мартин Димитров от Реформаторския блок, като в мотивите си към него посочват, че земеделските производители ползват техника, която не изисква регистрация съгласно изискванията на ЗДП и нямат право да се придвижват по републиканската пътна мрежа, което на практика възпрепятства достъпа им до търговски обекти за горива (бензиностанции). 
 
Освен това много от новите машини са с резервоари надхвърлящи заложените от наредбата 1000 литра и достигат до 1500 литра, че и повече. Тези машини не могат да се придвижват на дълги разстояния за зареждане с гориво, защото това е изключително скъпо и неудачно с оглед разходите на време, енергия и опасно за потока автомобили, ползващи републиканската пътна мрежа. 
 
В мотивите на депутатите се посочва още, че преобладаващите горива, ползвани от земеделските производители се закупуват с ваучери за възстановяване на акциза, което допълнително обезсмисля прилагането на тези мерки спрямо тях, ограничава ефекта за фиска и ги превръща единствено в източник на допълнителни разходи. 
 
При така създалата се ситуация след приемането на Наредба от МФ за прилагане на тези текстове от закона, фактически е възпрепятствана нормалната доставка на горива особено от малките и средни земеделските производители поради факта, че те трудно ще покрият изискванията. Срокът за покриване на изискванията са кратки, а финансовите възможности на дребните земеделски производители ограничени, посочват депутатите Христов и Димитров. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug