Десислава Танева откри АГРА 2015

Десислава Танева откри АГРА 2015

Министър Десислава Танева откри официално изложението АГРА 2015 в Пловдив. Още в първите часове след отварянето на вратите в Пловдивския панаир влизат множество фермери от различни краища на България. Времето на изложението е слънчево, а около изложените трактори и земеделски инвентар на откритите площи се събират групички със земеделци.

 

В рамките на официалното откриване, министър Десислава Танева заяви: "Открихме кампания директни плащания 2015-а година. В тази кампания ще имат възмпжност да кандидатстват всички земеделски производители за 1 милиард и половина лева подпомагане по общо 35 схеми - директни плащания, национални доплащания, национална преходна помощ и новите мерки - компенсаторни по новата Програма за развитие на селските райони, както и допълнителните мерки за последна година от старата програма по агроекология."

 

Министър Танева допълни : "Само няколко дни по-късно след обнародване на съответната наредба, ние ще отворим първата мярка 4.1 за инвестиции в земеделски стопанства. Аз зная, че земеделските производители се готвят и са готови за този прием и пожелавам тук на АГРА-та, на това мега изложение тази година те да намерят най-добрите решения за инвестиция в технологии, които ще повишат тяхната ефективност и конкурентоспособност,а ние като министерство да направим администрирането на мерките така, че да ги улесним максимално!"

 

Очаквайте снимки и видео от АГРА 2015, първо във Фермер.БГ TV !

 


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!