Deutz-Fahr представя новия трактор Agro XXL

Deutz-Fahr представя новия трактор Agro XXL

Тъй като големите трактори с мощност около 400 к.с. са необходимост за пазара на Източна Европа, Deutz-Fahr прави нова крачка в концепцията си със своя AgroXXL. Благодарение на иновативната си осем колесна система AgroXXL е с ефективно сцепление, но за сметка на това е увеличена неговата ширина.

Новият трактор AgroXXL успешно премина множество изпитни проучвания, но се очаква през следващите месеци да бъде подложен на много по-строги тестове, които да гарантират неговото високо качество и надеждност.

AgroXXL e оборудван с четири задвижващи оси и шарнирно (съчленено)  кормилно управление. И четирите оси са с диференциални ключалки, за да се гарантира постигането на максимално сцепление. Задната двойка оси могат да бъдат управлявани електронно.

Системата от осем колела в комбинация с подходящи гуми може да се сравнява с равномерното разпределяне на тежестта при верижен трактор, въпреки тежестта на AgroXXL от 19.5 т. и допустимото товаротегло от 32  т.

Шарнирното (съчленено) кормилно управление на трактора е с максимален ъгъл от 40 градуса, което позволява радиус на вътрешен завой от само 5.5 м и на външен завой – 8.75 м.

AgroXXL е оборудван с 16 литров дизелов двигател на Deutz тип TCD 2015 V08, 600 к.с. с въртящ момент от 2800 nm  при обороти на двигателя между 1300-1500 об/мин. Разходът на гориво е значително понижен, а интервалите за смяна на маслото са доста дълги.

Deutz-Fahr предлага AgroXXL  с пълна powershift трансмисия, 18 предни и 6 задни скорости. При работната скорост от 5-13 км/ч може да се работи безпроблемно и гладко с 10 скорости. Тракторът е оборудван с функцията Kick-Shaft за бързото прикачване на инвентара.

Особено отличителна при AgroXXL е товарната платформа в задната част, която може да бъде използвана за превоз на семена, торове, дори пръскачка до 12.5 тона.

Кабината е просторна и добре оборудвана. За да се гарантира максимално добро изпълнение при работа, тракторът може да бъде оборудван с Agro-Sky сателитна навигационна система на Deutz-Farh.