Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

ДФЗ ще приема проекти за земеделска техника в срок от пет седмици

ДФЗ ще приема проекти за земеделска техника в срок от пет седмици

трактори New Holland

В началото на месец април ще започне приемът на поекти  по мярка 4.1. „Инвестиции в земеделските стопанства” от Програмата за развитие на селските райони  2014-2020 г. Новост, която обяви днес заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев е, че за проекти свързани само със закупуването на земеделска техника, приемът ще бъде 5 седмици. В случаи, че има и съпътстващи дейности, като строително - монтажни работи, то приемът на проекти ще бъде 8 седмици.
 
„Финансовите средства, които са предвидени за първия прием по мярка 4.1. Инвестиции в земеделските стопанства са 150 млн. евро. Проектите могат да бъдат за закупуване на земеделска техника или други дълготрайни материални активи, заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на информационна среща със земеделски стопани за директните плащания по кампания 2015 година. 
 
По критериите за ранкиране на проектите, тези които ще бъдат изпълнявани в Северозападна България ще получат допълнителни 8 точки, а тези, които бъдат изпълнявани и в селски региони, ще получат допълнително още 8 точки. Така сборът им ще бъде над минимално изискваните за допустимост, което е 10 точки на проект, заяви зам.-министър Грудев. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug