DLG Field Days 2016: CLAAS представя последните новости в технологията Smart Farming

DLG Field Days 2016: CLAAS представя последните новости в технологията Smart Farming

И тази година на изложението DLG Field Days в Германия, което ще се проведе през юни, CLAAS ще представи своите най-актуални концепции и разработки в селското стопанство. Акцент ще бъдат преди всичко актуалните приложения в областта Smart Farming. Възможностите за употреба и функционалността на приложенията ще бъдат презентирани чрез практични примери. Те включват специфична за частичните широчини обработка, обслужване на автоматични системи за управление, контрол и мениджмънт на машината, както и оценка, и ползване на данните за картотекиране на полето.

 

Онлайн приложение посредством CROP SENSOR ISARIA

За да се демонстрира на практика начина на функциониране на специфичното за частичните широчини наторяване, на щанда на CLAAS на шини ще бъде задвижван CROP SENSOR ISARIA по поле с летен ечемик. Преминавайки над полето сензорът измерва интензитета на хлорофила и гъстотата на насажденията, за да изчисли актуалните нужди от азот на отделните парцели. Посетителите тук могат на живо да видят как сензорът директно управлява шибърния отвор на присъединената торачка и в зависимост от изчислените нужди отваря или затваря. Системата също така може да се използва и за растителна защита.
 

 

Управление на ISO-Bus машини чрез iPad

Посетителите на щанда на CLAAS могат да видят и новоразработеното приложение“EASY on board” и възможностите му. Приложението дава възможност за обслужване на основните функции на ISO-Bus машините с помощта на iPad. То включва например управление на параметрите на трактора и машината или разпознаването на неизправности.

 

Приложението FLEET VIEW е друга иновация, която CLAAS предлага. То дава възможност да се координира транспорта на ожънатия материал по време на жътва, спестявайки време и пари. Всички водачи по логистичната верига се информират за местоположението и степента на запълване на бункера за зърна на работещите комбайни с помощта на инсталираното на смартфона или таблета им приложение FLEET VIEW. Разполагайки с тази информация водачът може веднага да реши кой е следващият комбайн, който да се разтовари и кой маршрут да избере за тази цел.

 

Демонстрации на живо на решението CLAAS TELEMATICS

За представяне на напълно обновеното решение CLAAS TELEMATICS посетителите могат да очакват демонстрация на живо. С помощта на два трактора с прикачни тороразпръсквачки ще се покажат практическите предимства на наличните версии TELEMATICS. Чрез мобилни терминални устройства например наемните предприемачи могат посредством приложението да оптимизират мениджмънта на разтвора по време на работния процес или да разпознаят в реално време времената на престой и своевременно да реагират. Чрез функцията TONI могат да бъдат регистрирани и данните от пръскането. По този начин системата предлага оптимална прозрачност и сигурност на данните за документиране и вътрешен контролинг. 
 

 

Също така ще има демонстрация на живо на утвърдените системи за управление CLAAS GPS steering. На щанда на CLAAS ще има впрегнат трактор който с помощта на RTK-система за управление извършва слаломен курс. Фермерите могат да се информират и чрез наличната RTK мрежа коректурни данни на CLAAS за техния регион. 

 

Терминал S10 за професионалисти

CLAAS ще представи за професионални потребители и терминала S10 с всички негови разширени функции и ъпдейти. Чрез 10.4" тъчскрийн с висока резолюция на S10 освен системите за управление могат да се обслужват и прикачни машини с ISOBUS, както и да се показват до 4 аналогови камери. Освен това терминалът предлага и широки възможности за мениджмънт на референтните линии. Нови съвременни функции като SECTION CONTROL, чрез който могат да бъдат избегнати всякакви припокривания при прикачните уреди ISOBUS и ISOBUS Task Management, допълват офертата.

 

Освен това посетителите на щанда ще могат да се убедят в актуалните софтуерни решения CLAAS AGROCOM в област растениевъдство. Тук фокусът е върху новото приложение за картиране на полето и мобилното регистриране на данните.

 

© 2016 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!