Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

До 20% ръст очаква бизнесът на селскостопанска техника до 2020 година

До 20% ръст очаква бизнесът на селскостопанска техника до 2020 година
Общият ръст за пазара на нова земеделска техника в България до 2020-а година се очаква да бъде около 20% от реализираните обороти през периода 2007-2013. Сериозен ръст се очаква и в пазара на употребявана техника – главно трактори и комбайни на възраст до 7-8 години.
 
Данните за броя на регистрираните селскостопански машини за периода 2007 – 2013 г. показват устойчива тенденция на обновление на машинно-тракторния парк. От началото на 2014-а година се забелязва спад в търговията със селскостопанска техника, който е характерен като цяло и за всички страни в ЕС.
 
Фермерите изчакват старта на новата Програма за развитие на селските райони за да се ползват от субсидии по инвестиционните си проекти, а освен това са засегнати от сравнително ниски пазарни цени на зърното, млякото и месото. Въпреки това тенденцията за периода до 2020-а година е за нарастване закупуването на нова селскостопанска техника – трактори, комбайни и прикачен инвентар.
 
 
Сравнителна таблица на пазара на селскостопанска техника в най-новите страни членки на ЕС ( * в млн.EUR )

 
© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!
 
Коментари
георги русев
на 17.09.2014 13:40:40
Алилуяяяя
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug