Добрич се превръща в център на селскотостопанските иновации от 25 до 29 август

Добрич се превръща в център на селскотостопанските иновации от 25 до 29 август

От  25 до 29 август Добрич се превръща в притегателен център на фирмите за селскостопанска техника. В добруджанския град ще се проведе 17-то издание на Добричкия панаир за селскостопанска техника „Селското стопанство и всичко за него”.

Над 350 фирми от страната и чужбина са заявили участие в изложението до момента, но организаторите продължават да приемат още заявки за участие, съобщи за Трактор.БГ Звезделина Иванова, изпълнителен директор на Панаира. С всяка изминала година броят на изложителите нараства все повече и освен традиционните производители и вносители на едро- и малогабаритна техника в изложението се включват още фирми, специализирани в продажбите на пречиствателни станции, поливни инсталации, оранжерии и парници, хладилна, вентилационна и отоплителна техника и др. от България, Турция, Украйна, Сърбия.

По време на изложението ще се проведат демонстрации и тест драйв на селскостопански машини, лекции и кръгли маси по проблемите на селското стопанство.

Специализираното изложение е единствено по рода си  в източната част на страната и е второто по големина в България. По информация на Звезделина Иванова през 2008 г. са се представили 344 фирми от България, Австрия, Беларус, Великобритания, Германия, Дания, Израел, Испания, Италия, Китай, Корея, Молдова, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Словакия, Словения, Сърбия и Черна Гора, Турция, Финландия, Холандия, Чехия, Швеция и Япония. Посетителите дошли да видят новостите в селското стопанство бяха повече от 23 000.

Официалното откриване на Добричкия панаир ще бъде на 25 август (вторник) от 10.30 часа в Спортен комплекс „Простор”, където ще се проведе и самото изложение. Сред официалните гости, които се очаква да уважат събитието, са министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, както и заместниците му Преслав Борисов и Цветан Димитров.

Екипът на Трактор.БГ също ще бъде част от Добричкия панаир, за да информира, както винаги, читателите си за новостите в областта на селскостопанската техника.