Добруджански земеделци останаха впечатлени от тествана земеделска техника от АНИМЕКС

Добруджански земеделци останаха впечатлени от тествана земеделска техника от АНИМЕКС

Добруджански земеделци останаха впечатлени от тествана земеделска техника от фирма АНИМЕКС, в рамките на полева презентация, която се проведе до Добрич.

 

Пред събралите се около 100 земеделски производители от региопна, Анимекс показа новите серии трактори New Holland.

 

Презентацията започна с представяне на новия трактор New Holland T8.360, към който бе агрегатирана дискова брана Lemken Heliodor.

 

Фермерите видяха в действие и навесната дискова брана AGRISEM Disc-o-Mulch, но най-силно впечатлени останаха от новата за България дискова брана ILGI Maxima с работна ширина 6 метра. При полевите тестове в сухата добруджанска земя, тази брана се представи отлично и още на самата и презентация в полето, фермери си поръчаха доставка. От същата марка пред земеделците беше представен и прикачен култиватор, който също обработи ефективно сухата почва.

 

Към новия трактор New Holland  от серията T8 бе агрегатирана и 4 метрова сеялка Lemken Solitair 8/400 DS-150.

 

Зърнопроизводители, които присъстваха на полевата презентация на Анимекс, видяха и новия модел сеялка за слята повърхност - IrTem. За разлика от предишния модел, тя е с подобрена конструкция и нова, още по-ефективна и прецизна изсяваща секция.

 

За първи път пред българските фермери, беше показана и английската самоходна пръскачка FarmGEM, модел Sapphire II, с вместимост на резервоара за препарат 3500 литра. Пръскачката може да се използва за пръскане и на редови култури, както и при релсова сеитба. Оборудвана е с компютър за управление и GPS на немската компания Muller Elektroniks.

 

FarmGem

 

Очаквайте ВИДЕО от презентацията.