Добруджански земеделци останаха впечатлени от тествана земеделска техника от АНИМЕКС

  • 689
  • 0
  • Новини
Добруджански земеделци останаха впечатлени от тествана земеделска техника от АНИМЕКС

Добруджански земеделци останаха впечатлени от тествана земеделска техника от фирма АНИМЕКС, в рамките на полева презентация, която се проведе до Добрич.

 

Пред събралите се около 100 земеделски производители от региопна, Анимекс показа новите серии трактори New Holland.

 

Презентацията започна с представяне на новия трактор New Holland T8.360, към който бе агрегатирана дискова брана Lemken Heliodor.

 

Фермерите видяха в действие и навесната дискова брана AGRISEM Disc-o-Mulch, но най-силно впечатлени останаха от новата за България дискова брана ILGI Maxima с работна ширина 6 метра. При полевите тестове в сухата добруджанска земя, тази брана се представи отлично и още на самата и презентация в полето, фермери си поръчаха доставка. От същата марка пред земеделците беше представен и прикачен култиватор, който също обработи ефективно сухата почва.

 

Към новия трактор New Holland  от серията T8 бе агрегатирана и 4 метрова сеялка Lemken Solitair 8/400 DS-150.

 

Зърнопроизводители, които присъстваха на полевата презентация на Анимекс, видяха и новия модел сеялка за слята повърхност - IrTem. За разлика от предишния модел, тя е с подобрена конструкция и нова, още по-ефективна и прецизна изсяваща секция.

 

За първи път пред българските фермери, беше показана и английската самоходна пръскачка FarmGEM, модел Sapphire II, с вместимост на резервоара за препарат 3500 литра. Пръскачката може да се използва за пръскане и на редови култури, както и при релсова сеитба. Оборудвана е с компютър за управление и GPS на немската компания Muller Elektroniks.

 

FarmGem

 

Очаквайте ВИДЕО от презентацията.