Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.

Приемам

Двигатели Перкинс от ново поколениe щадят околната среда

Двигатели Перкинс от ново поколениe щадят околната среда

Светът  обръща все по-голямо внимание на екологията и търси варианти да намали вредните ефекти от човешката дейност и индустрията. Земеделието също е обърнало поглед към модерните технологии и машини, които да щадят околната среда.

По този повод вече се изработват двигатели, напълно съобразени с нуждата за по-чиста среда. Такива например са новите модели двигатели от „Perkins“, които ще бъдат влагани в голяма част от селскостопанските машини, които ще се предлагат на пазара след 2012 г., съобщи пред Трактор.БГ Тодор Спасов, който е мениджър „Индустриална техника“ в Елтрак България. Фирмата е официален представител на Perkins и Caterpiller у нас.

Двигателят, който отговаря на всички изисквания за намалени количества изхвърляни изгорели газове, чрез вграден радиатор, етап 3Б на емисиите, беше представен за първи път по време на специализираното изложение в Стара Загора „БАТА Агро“ 2011.

Интересното е, че голямата мощ на двигателя се запазва и то в много компактен вариант.  Той е 6-цилиндров, 4-тактов, редови, със система за намаляване на азотните окиси и система за редуциране на твърдите частици във вид на филтър.

С натрупването на твърдите частици се налага и регенерация, а повечето производители използват специална течност, с която да изгарят частиците. В случая се използва дизелово гориво като оператора на машината дори не усеща този процес в кабината.   Двигателят не е с повишен разход на гориво, a следенето на очистката на вредните вещества в изгорелите газове  изисква и много прецизен контрол. Двигателят е изцяло електронен , тъй като се изисква прецизно подаване на горивото. Оборудван е и с датчици във филтъра за твърди частици и следене на нивото на азотните окиси в изгорелите газове. Двигателят е с турбо процесор с последващо охлаждане.

По всяка вероятност това ще повиши и цената на машините. Според специалистите скокът ще е с около 5-8%. Цената не се диктува само от характеристиките на самия двигател, а и от постоянно нарастващата цена на металите, северноафриканските проблеми, ръстът в цената на петрола и т.н. Самата система за третиране на изгорели газове включва и платинени елементи, които естествено също оказват влияние.

На „БАТА Агро“ 2011 Елтрак представи и телескопични челни товарачи. Фокусът беше върху модел телескопичен товарач Caterpiller TR 407, който е най-популярен и продаваем. Той има товароочистваща хидравлична система, съчетана с бутална аксиална помпа и т.н. Машината е с товароподемна способност от 3,7 тона, като максималната височина на повдигане на товара е 7 метра, може да използва и с различни работни приспособления – хващачи за бали, кофи за зърно, палетни вилици, гребки и др. 

Бяха показани и мини челни товарачи за почистване на ферми и всякакви обори. Също с над 40 вида работни приспособления, които могат да се монтират. Място беше отредено и за една от най-универсалните машини – комбиниран багер-товарач с приложение и в селското стопанство.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug