Джордж Стенсън: Българските фермери могат да очакват много новости от Case IH през 2010 г.

Джордж Стенсън: Българските фермери могат да очакват много новости от Case IH през 2010 г.

За развитието на тракторите Case IH на българския пазар и за новостите, които българските фермери могат да очакват от американската компания, Трактор.БГ разговаря с Джордж Стенсън (George Stanson), мениджър по продажбите на Case IH за Балканите (Румъния, България, Хърватия, Сърбия):

Г-н Стенсън, какви продукти на Case IH предлагате за българските фермери?

За българските фермери предлагаме много широко портфолио от продукти. В селското стопанство - без значение дали е българското селско стопанство или американското селското стопанство, трябва да има широка гама от замеделска техника.

Някои хора се занимават с лозарство, други със зърнопроизводство, трети с животновъдство и т.н. Затова трябва да търсим решение за всеки производител. И ние сме може би една от най-широкообхватните, ако не и най-широкообхватната компания – производител на трактори. Можем да предоставим всякакви трактори от 40 к.с. (като новия за България трактор Case IH Farmall Compact) по целия път до големите колесни и верижни трактори Quadtrac с мощност 535 к.с.

Какви нови продукти ще представи Case IH на българския пазар през тази година?

До края на годината на първо място предстоят подобрения при гамата на тракторите от среден клас с мощност от 110 к.с. до 335 к.с. Те ще имат нов компактен съединител. Като  всички функции на трактора ще бъдат разположени в не повече от 75cm2 пространство от дясната страна на оператора. Предимството на това е, че на Балканите, регионът, за който отговарям аз, повечето земеделски производители използват много често оператори. В Западна Европа земеделският производител сам е и оператор. Така или иначе добре е всеки оператор да е максимално улеснен при управлението на трактора, което ще се постигне с това нововъведение.

Освен това до края на годината ще излезе нов трактор Puma, след което ще променим и серията Magnum, така че до края на годината повечето продукти в нашето портфолио ще получат много подобрения в съответствие с нуждите на българския пазар.

Разкажете ни повече за трактора Case IH Farmall Compact, който Римекс представи за първи път на БАТА Агро.

Това е изцяло нов трактор. За сега го предлагаме пробно на българския пазар. Ако има интерес към трактора от страна на българските фермери, продажбите му на вашия пазар ще продължат. Тракторът може да се използва в овощни градини и лозя. Също така е подходящ за работа в оранжерии и малки стопанства. Полезен е и за комуналните нужди на общините. Case IH Farmall Compact е мощност 45 к.с, изключително икономичен 4-цилиндров двигател подходящ за работа с биодизел, синхронизирана трансмисия с 8 предни и 2 задни скорости, капацитет на навесната система от 1340 кг позволяваща прикачването на широк набор от машини.

Какви са очакванията Ви за развитието на пазара на трактори в България през тази година?

Опасявам се, че ще имаме лек спад в продажбите – това обаче ще засегне всички компании – не само нас. Всички са наясно, че 2010 год. ще бъде засегната по отношение на производствените обеми, но все пак най-добрият начин да се подходи в тази ситуация е не да се оплакваме, а да търсим решения за справяне със ситуацията. Накратко на въпроса Ви: Очакваме определен спад на продажбите в България. Не мога да кажа в каква степен ще са те – тъй като това зависи много от политиката в сектора, Програмата за селските райони на ЕС и редица други фактори.

Как оценявате професионалната си работа с официалния ви представител за България Римекс 1 – Холдинг?

Имаме много добри професионални отношения. Честно казано, ще ми се да имаме същите и с други наши вносители в Европа. А и с по-добро партньорство помежду ни, по-лесно ще преодолеем трудния за всички момент на икономическа нестабилност, за да продължим напред.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Tрактор.БГ е задължително!