Ефективна комбинация за малки и средни стопанства от Универсал-НВГ

  • 28.05.2022 4:41
  • 205
  • 0
  • Новини
Ефективна комбинация за малки и средни стопанства от Универсал-НВГ
Времето тази година предложи доста предизвикателства пред фермерите, като едно от тях бяха продължителните валежи през ранното лято, което наложи допълнителни пръскания на посевите. 
За да улесни работата им, без да ги натоварва със сериозни разходи, Универсал-НВГ им предлага помощ – прикачната пръскачка NAPA на чешката компания AGRIO
 
За да уверят фермерите в предимствата на пръскачката, Универсал-НВГ ги покани на специална демонстрация, на която присъства и собственикът на чешката компания Иван Олчан. 
 
„Това е пръскачка модел NAPA с вместимост 3300 л и смятам, че е подходяща за средни стопанства. Те могат да пръскат по около 100 – 200 ха на ден, в зависимост от нормата на пръскане“, каза Олчан. 
 
Резервоарът на NAPA е от полиестер с ротационни дюзи за изплакване и разбъркване на разтвора, а работният захват на щангите е 24 метра. 
„Щангите са нашата специалност. Имаме много добро окачване, което позволява пръскачката да работи отлично в неравни терени. 
Щангите имат махаловидно окачване, което им позволява да се движат хоризонтално и вертикално при пръскане. Вграден е и сензор за  автоматично копиране на терена. Това ви гарантира безпроблемна работа в неравно поле, стабилността на щангите се контролира автоматично, а операторът на трактора не се притеснява за тяхната работа“, добави Иван Олчан. 
 
За управлението на пръскачката се използват най-съвременните технологии за прецизна растителна защита. 
В случая става въпрос за продуктите на американската компания RAVEN, която е пионер в създаването на технологии за прецизно земеделие, GPS навигационни системи и контролери за пръскачки от 1975 г. За терминали, управляващи функциите на пръскачката NAPA ни разказа Андрей Гулко, мениджър клиенти за Източна Европа на компанията RAVEN
 
 
„Тук разполагаме с дисплеят CR12, който представяме в полева обстановка. На него са показани площите, които сме обработили. Можем да контролираме нормата на пръскане,височината на щангите и автоматичното изключване на секциите при препокриване. CR12 e ISOBUS терминал и тук е позиционирано менюто на настройките. То е удобно и лесно за използване. Всичко е на български език.
 
Споменахме вече, че този терминал е ISOBUS, така че на екрана се вижда как се контролира пръскачката“, разказа специалистът. 
Цялото работно меню на пръскачката се визуализира на екрана. CR12 работи съвместно с комбиниран приемник RS1 монтиран върху кабината на трактора – новост в продуктите на RAVEN. Той обединява модул за автоматично управление, GPS антена,компас,жироскоп  и Slingshot® модем в един иновативен продукт.
 
RS1 може да се монтира на всяка самоходна машина. Лесен е за инсталиране, а при необходимост  бързо се премества от една на друга машина.
 
 
„Тук са настройките за приемника RS1 за автоматичното управление и GPS-а. Може да се види, че той в момента е с активиран RTK сигнал и зелените прави линии са безупречни. За да направим диагностика на цялата система, да направим справка на събраната информация или да въведем различни настройки за прецизност на системата. Slingshot, модемът извършва  пренос на данни от машината до настолния компютър и обратно.
 
При работа на две или повече машини на едно и също поле  позволява да се използва една карта от двамата оператори на различни машини.На нея са изобразени едновременно обработените площи. Може да се прави дистанционно диагностициране на системата, като през Slingshot се вижда всичко, което се случва на компютъра, и при наличие на проблем е възможно да бъде отстранен автоматично, без намесата на оператора“, добави Андрей Гулко. 
 
 
Универсал-НВГ представи на демонстрацията и други машини от богатата си продуктова гама. Фермерите видяха тракторите Lindner – модел Geotrac 104 EP и 114 ЕР, германската пружинна брана марка BRIX, модел STRAWMAX-PRO, финландски предсеитбен култиватор POTILA, модел MASTER, продълбочител JEAN DE BRU, модел NEOTILLER 14 М PR, навесна дискова брана от същата марка, модел  PRODISC 500, навесен обръщателен плуг  - 5 корпусен ЕUROTECHNICS, модел PRESTIGE с болтова защита и лентови дъски, навесен обръщателен плуг  EUROTECHNICS, модел TAURUS – 4 корпусен с цели дъски. 
 
Повече информация за продуктовия каталог на Универсал-НВГ можете да получите от интернет страницата на компанията
Добави коментар