Ефективността на фермата се повишава с техника Lely, Faresin, Merlo (ВИДЕО)

Ефективността на фермата се повишава с техника  Lely, Faresin, Merlo (ВИДЕО)

През тази година Тайтън Машинъри България АД поставя акцент на техниката, която подобрява ефективността на животновъдните ферми. По време на Третия национален събор на овцевъдите, компанията показа едни от най-реномираните и наложени марки в световен мащаб – Lely, Farezin, Merlo.

 


На събора бяха показани косачките Lely Splendimo за предно и задно агрегатиране към трактора, оборудвани с уникална режеща греда с модулна конструкция. Тази греда съдържа много по-малко предавки, което допринася за висока произодителност и икономия на гориво от 15-20%, както и минимална поддръжка.

 



Подходящо и ефективно прибиране на културата не означава, че окосеният материал се озовава в откоса по подреден начин след като бъде окосен - тук идва на помощ  сеносъбирача. Събирането има голям ефект върху скоростта на прибирането на окосената култура.

 



Като част от Зелената линия на Lely Тайтън Машинъри показа сеносъбирач Hibiscus с единичен ротор, както и  балировачка с регулируем диаметър на балата и ротор със 17 ножа за допълнително нарязване на масата като опция.

 



Машината е високо адаптивна и към материала с който работи, независимо дали балира сено, слама или влажна силажна маса. Tова се постига чрез задаване на конкретните параметри като плътност, диаметър, вид на връзвателния материал и др. в системата за управлние и контрол Balecontrol E- стандарт в кабината на трактора. Допълнителният ротор за нарязване Xtracut17 допринася за постигане на по-висока плътност на балите.

 



В помощ на животновъдните ферми са и телескопичните товарачи Merlo от Тайтън Машинъри. Най-популярната машина в момента е Panoramic 34.7 с 3 400 кг товароподемност на 7 метра височина. На изложението беше предтавена машина с 4 000 кг товароподемност. Има и по-малки машини, специално за животновъдни ферми, при които пространствата са по-малки, поради което има необходимост от по-малки и по-компактни машини, обясни Панчо Петков,  Търговски мениджър Тайтън Машинъри България.

 



На Събора беше представено и фуражораздаващото ремарке Farezin модел MASTER 850,  с вместимост на бункера 7.5 тона.Този тип ремаркета се разпределят в два основни типа – с хоризонтални и вертикални смесителни шнекове.

Посетителите на събора видяха и емблематичния бранд на Тайтън Машинъри -  тракторите Case IH – модели за малки и средни стопанства от новите серии Farmall А и Maxxum Efficient Power, както и такива за по-големите стопанства Puma и Magnum от сериите Efficient Power.

 


Тайтън Машинъри участва и в една от най-големите атракции на Националния събор на овцевъдите – Състезанието по теглене на товари от най-големите коне тежковози в България. Победителят в състезанието –  конят Ринго, тегли трактор CASE IH Magnum 340.

Всички машини от портфолиото на Тайтън Машинъри фермерите могат да закупят при  изключително гъвкави условия.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!