Елтрак България ще покаже машини Caterpillar за селското стопанство на Бата Агро 2010

Елтрак България ще покаже машини Caterpillar за селското стопанство на Бата Агро 2010

Иновативни специализирани машини CAT ( Caterpillar ) ще представи фирма Елтрак България по време на агро-изложението Бата Агро, което ще се проведе от 11-и до 15- май на летището в Стара Загора. Това ще са - телескопичен манипулатор, колесен товарач, колесен минитоварач, минитоварач с гумени вериги, както и дизелгенератор CAT и двигател Perkins - всички, намиращи широко приложение в животновъдството, селското и горското стопанство.

 

Caterpillar ( CAT ) е една от световните фирми лидер в производството на строителна и индустриална техника, с 80 години история в развитието си. Портфолиото CAT включва над 320 модела машини и е сред най-обхватните
в областта. Продуктите и компонентите Caterpillar се произвеждат в 50 предприятия в САЩ и в над 60 в други страни по света. Заводите в Eвропа се намират в Белгия, Франция и Англия. Най-големият дистрибуционен център за резервни части на „Caterpillar” извън САЩ е в Гримберген, Белгия и заема площ от 22 хектара. Наличността на резервни части е 94-96% за над 250 000 типочасти, а обемът на всекидневните експедиции надвишава 300 тона. Центърът за резервни части е напълно роботизиран и компютризиран, а доставките са за всички дилъри на компанията – над 200 по целия свят.

 

"Елтрак България” е част от гръцката Eltrak Group, включваща още три компании: Eltrak S.A. (официален дилър на Caterpillar за страната от 1982 г., базиран в Атина, Гърция), Elastrak S.A. (изключителен дистрибутор на гумите Bridgestone, Firestone и Dayton) и Eltrekka S.A. (най-големият доставчик на части за камиони и употребявани автомобили в Гърция). В Елтрак България работят над 80 специалисти, чието обучение и практика следват стандартите на Caterpillar, а от 2009 г. фирмата е сертифицирана по ISO 9001:2008.