Есенните обработки с PÖTTINGER: Да поговорим за машини

  • 437
  • 0
  • Новини
Есенните обработки с PÖTTINGER: Да поговорим за машини
Есенните обработки на полето предстоят и най-сигурният тест за качеството на работата на една машина е проверката й на полето. Затова Булагро Машини АД покани стопани от плевенско да видят с очите си действието на инвентара, произведен от австрийския концерн PÖTTINGER и предлаган от Булагро Машини АД на нашия пазар.
 
Стопаните имаха възможност да оценят на място обработките, които бяха показани, като една от тях беше с плуга PÖTTINGER , модел Servo 45 S Nova. Домакинът на презентацията -  земеделският производител Георги Таров, дългогодишен клиент на Булагро Машини АД, сподели впечатленията си. 
 
 
„Той е от ново поколение, с хидравлична защита, където ако срещне някакво препятствие – камък или нещо друго, той няма да се счупи или да го извади. Той ще си остане долу големия камък, а малките, ако ги има, ги вади. Ние в случая нямаме такива полета, но ако някъде нещо стане, винаги можем да разчитаме, че няма да се счупи. Аз имам такива плугове вече пет. От над 10 години работя с марката Pöttinger и с плуговете им. Почти всичките ми почвообработващи машини са Pöttinger“, каза Таров. 
 
Стопаните на полето край Вълчитрън видяха и работата на дисковата брана на PÖTTINGER Terradisc 6001Т
 
 
„Тази година взех дискова брана, която аз имах на PÖTTINGER от преди 10 години такава и съм много доволен от нея. Тази година решихме да взема по-голяма и за другата ни машина.
 
Около 10 000 дка вече с нея сме ги минали. Абсолютно всичко стана от едно минаване и прекрасно се получи. Няма никъде да има тирове или някъде необработено. Полето стана равно, направо готово вече за сеитба. Аз не очаквам някакви трудности тази година при обработката на почвата. А и машините, които сме взели, сами днеска видяхме на демонстрацията,че се справят перфектно, дори от едно минаване“, разказа Георги Таров. 
 
Доверието на стопанина, който отглежда близо 15 000 дка земя, в Булагро Машини АД и PÖTTINGER  се основава на 10-годишното му партньорство с българската компания.
 
За сеитбата той отново разчита на австрийския концерн, като в случая залага на мулчиращата сеялка Terrasem C6, която е купил през миналата година. 
 
 
„Прекрасна сеитба, много редовна. Просто си личеше, че сме сменили сеялката, защото друг път все имахме някакви пропуски по сеитбата, но тази година, която мина, сеялката се представи отлично. Отделно вече имам и зелена линия, която е за прибиране на фуражи. Също е PÖTTINGER. Тя е безупречна и в годините е доказала, че абсолютно може да се разчита на тази марка“, коментира земеделецът. 
 
За концепцията на PÖTTINGER за здрави и надеждни машини ни разказа мениджърът за продажбите на концерна за Източна Европа - Йоханес Щойбар, който също присъства на демонстрацията. 
 
„Много е важно машините, които се използват в България, да бъдат с дълъг живот и да са здрави, защото условията тук са много трудни и тежки. Също така от миналата година предлагаме 2-годишна гаранция, защото сме убедени и знаем, че машините трябва да имат по-дълъг живот и да са с перфектно качество, така че задоволяват нуждите на клиентите ни“, разказа той. 
Партньорството между Булагро Машини АД и PÖTTINGER, чийто годишен оборот за миналата година е 350 млн. евро, датира от 2002 г. 
 
„Първият ни контакт беше на изложението Агритехника през 2001 г. и решихме за си сътрудничим и да бъдем партньори. Ние в PÖTTINGER сме много щастливи от това партньорство, защото искаме да имаме партньор, който се грижи за клиентите, да сервизира машините, да поддържа резервни част на склад и най-вече нашият партньор да бъде убеден, че трябва да продава качествени машини“, посочи Щойбар. 
 
 
И Булагро Машини АД оправдава доверието, като за това свидетелстват самите фермери. 
„Изключително съм доволен от работата с Булагро. Сервизът им е един от най-добрите в България. Голяма складова наличност на части, почти всичко, каквото ни трябва, го има налично и ние почти не чакаме. Почти всеки ден можем да разчитаме, че ще ни бъде сервизирана машината“, сподели впечатленията си Георги Таров. 
 
Именно поради това той и редица други фермери залагат и на други марки, предлагани у нас от Булагро Машини АД. Една от тях е датската компания HARDI, позната много добре у нас. Работата на самоходната пръскачка HARDI модел ALPHA EVO 4100 впечатли стопаните на полето край Вълчитрън.
 
Уникалната TWIN технология на HARDI за пръскане с въздушна асистенция намалява отвяването, разходите за химикали и обема на използваната вода, а в същото време позволява цялостно обливане на растението и работа при по-силен вятър и с по-висока скорост. Георги Таров вече няколко пръскачки от тази марка и разказа: 
 
„HARDI като пръскачки имам три модела. Вентилаторна за овощните градини, TR 2000, която също е на над 10 години, която е за по-малки полета и вече голямата самоходна пръскачка HARDI, която е с 36-метров захват, със струйна технология на въздух, вече 6 години работи при нас. Ние нямаме никакъв проблем с нея. Машина, на която можем да разчитаме буквално за нула време да си напръскаме нашите площи.
 
 
При добра организация да й се подава вода, можем да минем до 4 000 – 5 000 дка за един ден. Нашите площи са изключително големи като големина на блоковете и спори с нея. Но като машина с нея можеш да влезеш в абсолютно всички култури – било то слънчоглед и царевица в последна фаза, ако се наложи да пръскаш. Не ти трябва авиация или някаква друга техника. Ние я ползваме при всички култури и сме абсолютно доволни. Ако се наложи занапред бихме я сменили пак с HARDI“, разказа земеделецът. 
 
За да могат да подготвят полетата си напълно за есента, стопаните могат да заложат и на балиращите машини на италианската компания MASCAR, с която Булагро Машини АД работи от 10 години. MONSTER CUT 770, с вариаторната си  камера, е перфектна за всяко стопанство, а като добавка отличен помощник в събирането на балите са товарачите на SCHÄFFER LADER, предлагани отново от Булагро Машини АД. 
 
 
За повече информация относно машините на PÖTTINGERHARDIMASCAR и SCHÄFFER LADER можете да се обърнете към експертите на Булагро Машини АД на телефон тел. 042 / 600 171; 0886 88 73 03 и на e-mail: of[email protected]. Информация можете да получите и на сайта mashini.bulagro.bg
Добави коментар