Фалстарт на изложението AgriPlanta 2014 в Румъния (СНИМКИ)

Фалстарт на изложението AgriPlanta 2014 в Румъния (СНИМКИ)

Едно от най-големите изложения за агробизнес и селскостопанска техника в Румъния - AgriPlanta 2014 започна със сериозен  фалстарт. Лошата организация и липсата на инфраструктура за достъп на автомобилите и автобусите до изложението създаде километрични опашки, които затрудниха дори движението по магистралата A2 от Букурещ.

 

Agriplanta 2014

 

Предвиденото за 12 ч. официално откриване не се състоя тъй като голямата част от официалните гости и изложителите не успяха да стигнат до изложбените площи. Трафикът за изминаване на 2-километровата отсечка изискваше търпение между 2 и 3 часа ! Това изнерви хората тръгнали към изложението, които масово се връщаха, а някои вдигаха скандали с полицията и почти се стигаше до бой заради прередени коли.

 

Agri Planta 2014

 

Автобус с фермери от България престоя над 2 часа в калното задръстване, като земеделски производители споделиха пред Фермер.БГ, че такова безобразие и липса на организация не са виждали. Свидетели на абсурдната ситуация с невъзможния достъп до изложбените площи станаха и редица чужди представители на международни фирми от сферата на селскостопанската техника, семената, препаратите и торовете. Стопаните от България заявиха, че от тук нататък ще залагат на традиционните за България изложения и няма да правят повече подобни "екстремни експерименти".

 

Agriplanta 2014 - traffic

 

Много добре подредените изложбени площи на Agri Planta 2014, чиито съорганизатор е германската група DLG, останаха почти празни през целия ден, заради неуредиците с трафика към изложението. "Срам за DLG! ...Това е срам за престижната германска компания DLG", коемнтираха възмутени фермери от България.

 

Agri Planta Romania 2014

 

Agriplanta 2014



© 2014 Фермер.БГ