Farmet пусна на пазара нови култиватори и сеялки за сезон 2014 (ВИДЕО)

Farmet пусна на пазара нови култиватори и сеялки за сезон 2014 (ВИДЕО)

Здрави машини дори при тежки условия на работа – така накратко може да се характеризира чешката почвообработваща техника Farmet, която се предлага в България от фирма Фермер 2000.

На изложението Агритехника 2013 компанията показа най-новите си продукти за обработка на почвата и сеитба.

Във възловите точки от конструкцията на всички машини Farmet е внедрена патентованата „eXtra STEEL line” стомана, което прави машините изключително здрави и при най-тежките условия.

Сеялка Farmet Falcon 6

Най-новият продукт в портфолиото на Farmet е сеялката за директна сеитбаFalcon. Сеялката е с дискова подготвяща секция, която може да е 2-редов или 3-редов култиватор. След нея са гумите с ниско налягане, които подготвят леглото за семената, а зад тях са монтирани изсяващите секции. Машината има опция и за торовнасяне, като дисковете се разполагат пред гумите с ниско налягане.

Сеялката Falcon 6 се предлага с работни ширини от 4, 6 и 8 метра. Подходяща е за сеитба на пшеница и ечемик, a чрез смяна на изсяващите дискове се сеят и окопни култури като царевица и слънчоглед. Допълнително се избира наличието на подравняваща дъска за заглаждане на полето.

 
Falcon 6 може да се оборудва с навигационна система с асистиращо водене, която се свързва към трактора. Системата не позволява грешки на оператора при определяне на сеитбената норма, избягват се презастъпванията, като така се постига икономия на време и гориво, както и на семена.

Култиватор Farmet Diskomat

Акцент в представянето на чешкия производител Farmet на Агритехника беше поставен и на дисковия култиватор Diskomat. Машината се предлага в 5, 6 и 8-метра работни ширини, като за най-малкия вариант е необходим трактор от 205 до 300 к.с., а 8-метровият се агрегатира с трактор 325 – 410 к.с.

Основното предимство на тази машина е перфектното проникване в дълбочина в почвата. Фиксираният ъгъл на работа на Diskomat е подбран правилно – така, че да миксира изключително добре растителните остатъци и почвата по време на работа, посочи Джоузеф Чех, Мениджър експортни продажби Farmet.

Машината може да се оборудва с двоен гумен ролер за работа в тежка и преовлажнена почва. За работа в суха почва Diskomat може да се оборудва със сегментен ролер.

Култиватори Farmet Softer

Част от портфолиото с продукти Farmet, представени на Агритехника беше култиваторът Softer – многофункционална машина за насичане на растителни остатъци, подходяща както за работа на стърнища непосредствено след жътва, така и след обработване на почвата с плуг.

Softer се предлага с работни ширини от 3 до 11 метра и работи на дълбочина от 5 до 12 см. Късата конструкция на машината води до прецизна работа в дълбочина, отлична стабилност и по-малък ъгъл при завиване.

Всички машини на Farmet се предлагат с решения за хидравлично сгъване, което гарантира лесно и бързо преминаване в транспортен режим и на най - големите машини от гамата.

Повече информация за почвообработващата техника Farmet можете да получите от Фермер 2000 – изключителен представител за България:

Фермер 2000
Стара Загора
042/ 600-161; 0886348606
[email protected]
http://www.farmer2000.com