Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Fella пусна на пазара нови модели прикачни косачки

Fella пусна на пазара нови модели прикачни косачки

Fella  представя на пазара своята нова прикачна косачка с транспортно шаси и централен теглич за предстоящия сезон за прибиране на зелени фуражи, съобщиха от фирма Оптиком ООД.

Предлаганите модели SM3065T с работна ширина 3 м. и SM 3575T с 3,5 м., са с опция за палцеви или валцови кондиционери.

Благодарение на централно разположения теглич, косачката може да работи от лявата и от дясната страна зад трактора. В резултат, фермерите могат да косят по най-добрия начин в зависимост от наклона на терена и техните собствени изисквания. Това се извършва без усилие и е много ефективно при полегнали фуражи или когато се прибират краищата на полетата.

Специфична характеристика  на прикачната косачка е голямата височина на повдигане – 600 мм, което се извършва посредством транспортните колела. По този начин се осигурява голям просвет, който е подходящ както за транспорт, така и при преминаване над откосите върху полето.

Свободното окачване на самата косачка върху рамата позволява тя да копира идеално повърхността дори и при най-стръмни терени без да забулдозорява (закопава в терена). Прикачното устройство на SM 3065T / SM 3575 T осигурява отлично адаптиране към терена, щадене на ливадата и икономия на гориво. Новата косачка предлага не само атрактивен дизайн, но и отлично поведение при транспорт и при работа на полето, както и изключително удобство на оператора.

Предпазните щитове се отварят нагоре, което спомага за лесния и удобен достъп до режещата греда и за безстепенното регулиране на височината на косене, което се извършва без инструменти. То осигурява бързо и оптимално регулиране на работната височина при най-разнообразни  условия на работа. Мощността до режещите ножове се предава от редуктор, вграден в режещата греда, който не товари карданния вал и в резултат се постига възможно най-малко износване. Кутията за инструменти е вградена  в теглича  и е удобна за поставяне на инструменти и резервни части. Прикачната косачка с валцов кондиционер е подходяща за листни фуражи, има двойно задвижване и осигурява отличен ефект дори когато преминават големи обеми маса. При разновидността с роторен кондиционер има възможност за настройване на интензивността на въздействие  (на пет степени) без използването на допълнителни инструменти и по този начин се осигурява изключително удобство при прибиране на фуражи при най-различни метеорологични условия.  

Косачките SM 3065T / SM 3575 T са стандартно оборудвани със система driveGUARD. Тази нова система предпазва от претоварване основните елементи на косачката и се предотвратяват повредите й. Благодарение на просто устройство се избягват скъпи ремонти. Режещата греда е сигурно предпазена и се избягват загубите на време за ремонт, а самият предпазен елемент е с ниска цена.
Намиращите се върху терена камъни или други препятствия са досадни, но никога не можем да сме сигурни, че могат напълно да бъдат избегнати. След като веднъж са влезнали в косачката  заедно с потока окосена маса те могат да предизвикат значителни повреди. Това обикновено води до скъпи ремонти и пропиляно време.

Новото устройство на Fella  срещу претоварване, driveGUARD, предоставя решение на този проблем. Елементът driveGUARD се поставя извън режещата греда, непосредствено свързан с косящия диск. Два фланеца са свързани предпазния елемент, а самият той също е конструиран като две части (вътрешен и външен диск). Предпазния момент на срязване  се определя от площта и дебелината на местата предвидени за срязване.

Ако чуждо тяло блокира въртенето на режещия диск, системата  за претоварване driveGUARD се къса в предвидените места. По този начин се прекъсва задвижването и режещия диск е свободен. Когато това се случи този диск е надеждно свързан с режещата греда през цялото време чрез външната част на фланеца и той не може да бъде изгубен на полето.
Предпазният елемент в системата driveGUARD се монтира лесно и фермерите могат да го закупят като резервна част и сами да извършат смяната.

 „Системата driveGUARD на Fella  е просто решение, но облекчава всекидневната, трудоемка дейност  на фермерите и същевременно я прави по-безопасна” казва Бернард Кол, Мениджър R&D във Fella .

Името Fella е нарицателно за иновативни селскостопански машини от немската област Франкония (Нюрнберг) през последните над 90 години. По настоящем Fella  Werke GmbH заема топ - позиция на конкурентния пазар за машини за прибиране на тревни фуражи. С допълващ се набор от ротационни и дискови косачки, сенообръщачки и сеносъбирачки Fella  бележи постоянно ръст на световния пазар. От 2011 година Fella е част от корпорацията AGCO и продължава да се специализира в производството на технологии за събиране на фуражи. Заводът във Фюхт до Нюрнберг вече е Център на AGCO за високи постижения в прибирането на тревни фуражи.

 

Коментари
rumenram@abv.bg
на 13.12.2010 17:22:04
kalendara e super[googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][:success:][:success:][:success:][:success:][:success:][:success:][:success:][:success:]
rumenram@abv.bg
на 13.12.2010 17:23:04
kalendara e super[googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][googd2][:success:][:success:][:success:][:success:][:success:][:success:][:success:][:success:]
denis
на 21.12.2010 23:33:32
nali znaete 4e tova sa nomer 1 mashini v sveta
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug