Фермер 2000 представи новости от Massey Ferguson, He Va, Caruelle в Добрич

Фермер 2000 представи новости от Massey Ferguson, He Va, Caruelle в Добрич

Фермер 2000 представи на вниманието на българските фермери много нови технологии на селскостопанското изложение в Добрич. Акцент на щанда на Фермер 2000 беше поставен на трактора Massey Ferguson 8690. Той е уникален сам по себе си, тъй като е разработен от Масей Фергюсън заедно с фермерите. Това е трактор от ново поколение с много иновации и нов Tier IV икономичен Sisu двигател до 370 к.с. Обявен е за трактор на годината. За първи път Фермер 2000 представи и новият роторен комбайн MF9895, който впечатлява с голям хедер с принудително подаване 9,6 м и двигател 460 к.с. Комбайнът се отличава и с най-дългия ротор 3,75 м. Сред новостите на щанда на фирмата беше и френската самоходна пръскачка "Caruelle", която безспорно предизвика интереса на всеки един посетител.
На Добричкия панаир Фермер 2000 направи демонстрация на машината Sub-tiller (на снимката) на датския производител "He Va" – машина за сеитба на рапица.

Тя е съставена от предсеитбен култиватор и сеялка. Това е технология за директна сеитба на рапични семена, чрез продълбочаване, засаждане, торене и валиране. Предсеитбеният култиватор се предлага с различни работни ширини в зависимост от нуждите на всеки фермер – 2.50, 3, 3.50, 4, 5 метра.