Фермер 2000 представи универсална сеялка Farmet Falcon за българските земеделци (СНИМКИ+ВИДЕО)

Фермер 2000 представи универсална сеялка Farmet Falcon за българските земеделци (СНИМКИ+ВИДЕО)

 

Фирма Фермер 2000 проведе мащабна полева демонстрация в землището на воден басейн и поливно капково поле Грийн фийлдс край Русе.

В рамките на презентацияата компанияата показа в реални работни условия брандовете, които предлага на пазара - трактори и комбайн Massey Ferguson, сеялки и почвообработваща техника на чешкия производител Farmet, ремаркета Gustrower и Galucho, самоходни пръскачки Miller, почвообработваща техника Sunflower, плугове Agrolux, шредери Agrimaster, напоителни системи Idrofoglia и др.


Презентацията започна с жътва на царевица с комбайн Mаssey Ferguson BETA. Благодарение на прецизното засяване със сеялка KINZE и капково напояване и беше постигнат среден добив 2000 кг /дка.



Царевицата се разтоварваше в ремарке GUSTROWER с обем 32 куб. м. и шнек за разтоварване, който позволява изсипване на товара само за 2 минути. Това гарантира и висока производителност на комбайна, защото той може да разтоварва в движение, като така не се прекъсва работата му на полето.



След приключване на жътвата на полето бяха показани различни агрротехнически обработки: Новият шредер AGRIMASTER, прикачен към трактор MF 5470 е специално разработен за насичане на остатъци от слънчогледови и царевични стърнища. Той е с работна ширина 4 метра и изисква мощност от 130 до 150 к.с.



След шредера в полето работи 6-метров дисков култиватор FARMET DISKOMAT с трактор Massey Ferguson 8690.



Машината работи при тежки условия и преовлажнена почва, оборудвана с двоен гумен ролер, но може да се оборудва и със сегментен ролер за работа при суха почва.



При конвенционалните обработки Фермер 2000 показа оран с 8-корпусен плуг AGROLUX AX с отметателни дъски, агрегатиран с трактор Massey Ferguson 8690, 370 к.с. с безстепенна скоростна кутия.



След представянето на почвообработващите машини на полето излезе най – новата сеялка за директна сеитба на FARMET – FALCON 6 с работна ширина 6 м.



Сеялката е оборудвана специлно за българските условия на рабта с дискова подготвяща секция, която може да е 2-редов или 3-редов култиватор. След нея са гумите с ниско налягане, които подготвят леглото за семената, а зад тях са монтирани изсяващите секции, които в случая са 48 броя през разстояние 125 мм. Бункерът е 3600 л., без торовнасяне. Машината обаче има опция и за торовнасяне, като дисковете се разполагат пред гумите с ниско налягане.



Сеялката FALCON 6 беше агрегатирана с трактор Мassey Ferguson 7626, с мощност 260 к.с. Той е оборудван с последно поколение навигационна система с асистиращо водене, което не позволява грешки на оператора, води до икономия на време и гориво, както и на семена.



По време на презентацията бяха показани още поливните системи за дъждуване IDROFOGLIA и телескопичен товарач на MANITOU.



На полето фермерите разгледаха и тежка дискова брана SUNFLOWER, която работи отлично в полета с много растителни отпадъци.



Беше показана самоходна пръскачка на френската фирма CARUELLE с 24-метрови щанги и просвет от 145 см, подходяща за средни и големи земеделски стопанства.

 

Земеделците видяха и американските самоходните пръскачки на MILLER Nitro 5240. Дължината на щангите на тази пръскачка, които са разположени в предната ѝ част, може да се определя индивидуално от нуждите на всеки клиент. Може да се избират също мощността на двигателя и обема на резервоара.

 

 

На демонстрацията беше показно и ремарке за разхвърляне на оборски тор GALUCHO. Интересното при него е, че конвейрът на машината се задвижва посредством верига, а не чрез гумена лента.

 

Гледайте ВИДЕО от демостранцията на Фермер 2000

 



© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!