Фермер 2000 събра много земеделци в поредните Дни на Massey Ferguson (видео)

Фермер 2000 събра много земеделци в поредните Дни на Massey Ferguson (видео)

За пореден път Фермер 2000 организира презентационни Дни на Massey Ferguson.

Този път официалния вносител на марката за България събра над 200 фермери в своята търговско-сервизна база в Русе.

 

Земеделците имаха възможността да научат за най-новите технически иновации при тракторите и комбайните Massey Ferguson директно от няколко представители на бранда, които бяха дошли в България специално за събитието.

 

Официална премиера бе направена на най-новия модел трактор Massey Ferguson 7626, който предизвика сериозен интерес у фермерите. Този трактор е с мощност 280 к.с. и 7,4 литров двигател AGCO Power, който осигурява много добра икономичност и висока производителност в полето. Освен това, при този нов модел имаме Dyna 6 трансмисия с 24 предни и 24 задни предавки, които се превключват много лесно посредством лост и без натискане на съединител.

 

За първи път бе представен и новия зърнокомбайн Massey Ferguson BETA. Той е с новата Skyline кабина, като се предлага в модели с 5 и 6 сламотръса. Комбайнът е с шумоизолиращо предно стъкло, с нова мултифункционална конзола за управление с дясна ръка в кабината и Powergrip регулатор. Чрез придвижване на лостът за управление напред или назад скоростта на движение на комбайна се ускорява или забавя, а чрез натискането на бутон разположен в задната му част, машината завива.

 

Четири превключвателя разположени точно под лоста за управление задвижват различни системи като механизмите за очистване на зърното, сцеплението на хедъра, системата на задвижване 4х4 и новата система за паркиране. Комбайните от новата BETA серия са оборудвани и с новия Techtouch терминал който осигурява пълно управление и контрол над кабината както и автоматичните настройки за различните видове зърно. Новите модели комбайни MF BETA запазват ротационния сепаратор и осигуряват нисък разход на гориво благодарение на оборудвания с SCR система за селективна каталитична редукция двигател.

 

Гостите на Дните на Massey Ferguson присъстваха и на семинар, на който бе представена пълната гама земеделски машини от Фермер 2000. След това те имаха възможността да видят в реална работа на полето нови модели трактори MF в агротехнически операции катопродълбочаване, култивиране и дисковане.

 

Сериозен интерес предизвика новия продълбочител Farmet Krtek. Той е с хидравлично управление на 5-те работни органа и осигурява висококачествена почвообработка на дълбочина 60 см. и то при относителна висока скорост на трактора.

 

Друг акцент на полевата демонстрация бе новата дискова брана Farmet Softer, като пред фермерите бе предствен модел с 4,5 метра работа ширина. Предназначена е за предсеитбена обработка и осигурява качествена работа на дълбочина от 5 до 12 см.

 

Пред камерата на Трактор.БГ, Изпълнителния Директор на Фермер 2000, Димана Страхинова заяви как през последните месеци фирмата заема все по-големи пазарни позиции у нас.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО :

Фермер 2000 - Дни на Massey Ferguson в Русе