ФЕРМЕР 2000 стана вносител на комбайните SAMPO

ФЕРМЕР 2000 стана вносител на комбайните SAMPO

На 14 декември 2007 г. бе кулминацията на инициативата от серията технически конференции по програмата за 2008 год. на фирма "Фермер 2000". В агроцентъра на фирмата в Русе се състоя и специалната заключителна пресконференция.

 
Освен новите програми, там за първи път бе представен пред българската публика комбайнът “Sampo Rosenlew” от серията 3000. Така българските земеделци още сега ще прекрачат заедно с “Фермер 2000” в идващата година и ще превърнат зимата в активен сезон за подготовка за новата стопанска европролет.
 
От световното изложение “Агротехника 2007” в Хановер са дошли редица нови, високоефективни решения и предложения на мултинационалните производители на агромашини. И затова основанията за иновации и навременната инициатива на “Фермер 2000” са повече от достатъчни. В отговор фирмата организира многоетапна конференция за своите партньори и ценители на високите технологии. Стартът бе даден на 3 декември в агроцентър Стара Загора. Следващите бяха в Добрич, Плевен и Монтана. Навсякъде специалистите на фирмата консултираха земеделските производители за възможностите, финансовите схеми и облекченията за онези, които искат да се снабдят в най-подходящото време с необходимата им техника.
 
Добре известните зърнокомбайни Sampo се произвеждат в Пори, Финландия от 1957 г. Непрекъснатото развитие и модернизация води до производството на над 40000 финландски зърнокомбайни.
 
Днес Sampo - Rosenlew произвежда две серии зърнокомбайни - 2000 и 3000. Двете серии се допълват много добре и подлежат на постоянно усъвършенстване.
 
Въпреки, че SR2035 е най - малкият зърнокомбайн от серията 2000, той е върхът на ефективността. Лек комбайн, притежаващ механична трансмисия и мощен двигател 100 к.с., той е идеалния избор за трудни работни условия.