Фермер самостоятелно сглоби автопилот за трактора си John Deere

  • 6573
  • 0
  • Новини
Фермер самостоятелно сглоби автопилот за трактора си John Deere
Канадският фермер Матю Раймър от Манитоба самостоятелно сглоби автопилот за трактора John Deere 7930. Хардуерът е съставен от популярния сред авиомоделистите автопилот PixHawk плюс Arduino. Софтуерът съдържа програмния автопилот Ardupilot за отдалечено управление на безпилотни апарати чрез протокола MAVLink DroneKit-Python и самостоятелно написан от фермера код за управлението на различните модули на трактора, съобщава Kaldata.com.
 
Повечето неща в трактора John Deere 7930 се управляват чрез електрически сигнали - завъртането на волана, превключването на скоростите, задействане на спирачките и газта, като по този начин на Раймър не се наложило да създава приспособления за тяхното задействане.
 
Първата версия на този автопилот е била просто един Arduino, запоен към управляващото табло на трактора, но това се оказало толкова удобно, че фермерът усъвършенствал системата. Сега това е компютърна кутия, близо до кормилото, която лесно може да се поставя и маха.
 
Раймър сподели, че към идеята за създаването на безпилотен трактор го подтикнала необходимостта да търси сезонни работници - водачи на колесни трактори. Фермерът допълни, че това е скучна и нископлатена временна работа, а временните работници са необходими за всички ферми по едно и също време и тяхното намиране е твърде трудно. Наистина интересен начин за увеличаване производителността на труда.