Фермер самостоятелно сглоби автопилот за трактора си John Deere

Фермер самостоятелно сглоби автопилот за трактора си John Deere
Канадският фермер Матю Раймър от Манитоба самостоятелно сглоби автопилот за трактора John Deere 7930. Хардуерът е съставен от популярния сред авиомоделистите автопилот PixHawk плюс Arduino. Софтуерът съдържа програмния автопилот Ardupilot за отдалечено управление на безпилотни апарати чрез протокола MAVLink DroneKit-Python и самостоятелно написан от фермера код за управлението на различните модули на трактора, съобщава Kaldata.com.
 
Повечето неща в трактора John Deere 7930 се управляват чрез електрически сигнали - завъртането на волана, превключването на скоростите, задействане на спирачките и газта, като по този начин на Раймър не се наложило да създава приспособления за тяхното задействане.
 
Първата версия на този автопилот е била просто един Arduino, запоен към управляващото табло на трактора, но това се оказало толкова удобно, че фермерът усъвършенствал системата. Сега това е компютърна кутия, близо до кормилото, която лесно може да се поставя и маха.
 
Раймър сподели, че към идеята за създаването на безпилотен трактор го подтикнала необходимостта да търси сезонни работници - водачи на колесни трактори. Фермерът допълни, че това е скучна и нископлатена временна работа, а временните работници са необходими за всички ферми по едно и също време и тяхното намиране е твърде трудно. Наистина интересен начин за увеличаване производителността на труда.