Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Фермери настояват за промяна в схемата за намален акциз на горивата

Фермери настояват за промяна в схемата за намален акциз на горивата
Системата с ваучерите за намален акциз на горивото за земеделски нужди беше едно голямо недоразумение от страна на държавата. Това коментира пред Фермер.БГ Красимир Кулев, председател на кооперация Прогрес 94 - град Опака, която обработва над 13 хил. дка ечемик, пшеница, царевица и слънчоглед. 
 
Аз по някаква случайност успях да се възплозвам от ваучерите за гориво, но като цяло мнението ми е, че това беше едно голямо недоразумение. Не мога да разбера кой, защо и как реши да има такива ваучери и какъв беше смисълът от тях.
 
Според Кулев системата с ваучерите е изкуствено усложняване на процедурата по държавната помощ. Тази помощ трябва да функционира, но под друга форма, категоричен е земеделецът: 
 
Според мене най-удачна беше системата, която се прилагаше преди 3-4 години. Тогава акцизът се доказваше с фактури за закупено гориво от лицензиран търговец. Пак си имаше норма за разходи на гориво на декар и всичко беше много ясно и просто, а акцизът ни се възстановяваше от митниците в края на годината, посочи Красимир Кулев.
 
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
Spas Spasov
на 11.12.2014 22:05:06
tova e sxemata.
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug