Фермери очакват схемата за гориво с ваучери да заработи преди жътвата (ВИДЕО)

Фермери очакват схемата за гориво с ваучери да заработи преди жътвата (ВИДЕО)

В Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) постъпиха стотици сигнали от земеделски производители относно невъзможността да се ползват ваучерите за гориво, коментира за Фермер.БГ Радослав Христов, зам.-председател на НАЗ.

 

Преди 2 дни НАЗ изпрати официално писмо до МЗХ и МФ, в което алармира, че схемата не е напълно работеща. „Проблемът идва най-вече от това, че търговците по цялата верига за горива не са наясно как ще остойностят ваучерите след като ги приемат от земеделските производители“, допълни Христов.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 

 

По думите му на територията на цялата страна има само няколко фирми, които са готови да работят с ваучери. „Имаме уверението, че до няколко дни ще бъдат направени законови промени (каквото и да означава това, защото не сме наясно дали става въпрос за промяна в закон или в наредби), с което да имаме решение на проблема.

 

Надявам се, че схемата ще заработи в най-скоро време“, заяви още Радослав Христов. Той подчерта, че това е много важно за земеделските производители, защото предстои прибирането на реколтата от ечемик и пшеница.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!