Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Фермерите предимно гледаха на Добричкият панаир

Фермерите предимно гледаха на Добричкият панаир

Фермерите са в етап на изчакване на субсидии за закупуването на механизация, е основния извод след Добричкия панаир тази година. По време на изложението, което продължи до 2-и Септември, панаирът бе посетен реално от около 11 000 души, като най-силни бяха първите два дни, а най-слаб последния ден, когато посетителите бяха минимален брой. Така , Добричкия панаир затвърждава втората си позиция след Пловдивският лидер- АГРА / 72 480 продадени билета тази година/, а на трето място остава сравнително новото Русенско изложение, което се провежда през май месец, но има повече целеви посетители от малкото селскостопанско изложение в Плевен.

Тази година по време на изложението в Добрич се представиха 85% от миналогодишните фирми, взели участие, като общия брой на българските и чужди фирми бе 381.

При откриването на селскостопанското изложение заместник министъра на продоволствието Светла Бъчварова, нарече зърнопроизводителите - спекуланти, заради исканията им за по-високи цени на зърнените култури тази година. Председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Красимир Аврамов пък заяви, че пшеницата поскъпва в световен мащаб заради няколко обективни фактора - неблагоприятни климатични условия, използване на зърното за добив на биоетанол и недостиг на земеделската земя за производство на зърнени култури. Красимир Аврамов добави, че държавата може по-стриктно да следи за междуотрасловите пропорции в цените по веригата зърно-брашно-хляб.

Интересни коментари предизвикаха у фермерите последните размествания на пазарът на селскостопанска техника в България. Стопани от Силистренското село Върбино споделиха: "Идваме да си купим руска машина...МТЗ, Беларус, носим парите в чантата, но ...на щанда на Бултрекс виждаме турски трактори, какви са...Арматрак, някакви полски Пронар, пък и ХТЗ има.., в същото време 2 други щанда на единия пише Беларуски тракторен завод "Агротрейд", в същото време на съседния щанд "Беларус трактор експорт"-Карлово...объркани сме, и с този камуфлажно боядисан МТЗ - на лов ли ще ходим, в полето ли ще орем...Накрая ще вземе едно Киоти да си купим, на много добра ниска цена е...".
Причината в това объркване е в основните промени, които наскоро настъпиха в лидерът при продажбата на селскостопанска техника в България - Бултрекс, чиито бивш търговски директор е основателят на Агротрейд, на чиито щанд пък бяха сложени МТЗ-тата на Агромашина София. Всички тези промени, объркаха не малка част от фермерите.

Официалният вносител на Claas за България - Рапид КБ пък не представи новия Claas Tucano, което определено разочарова фермерите. Силен интерес по време на изложението имаше към почти всички видове селскостопанска механизация, но стопаните изчакват Ноември месец да стартират Европейските субсидии и само питаха и гледаха, без да купуват. Продажби обаче, така или иначе не липсваха - бяха продадени около 15 трактора МТЗ, няколко трактора Kioti и 3 трактора Хърлиман, които за първи път в България внася Агромашина. 

Раломекс - Завет пък, за пореден път спечели приза н аПанаира за най-добър български производител на селскостопанска техника. Дружеството представя на изложението нов комбиниран плуг, който извършва едновременно два вида обработки - култивиране и предсеитбена оран. Лозарска машина, която може да обработва и каменисти почви, и дискова брана за обработка на междуредията на лозята също са сред новите изделия на завода.

Коментари
Zelen
на 16.03.2011 16:17:32
Като цяло се опитали да доближат до 8Р серията на Джон Диър ако са и на същото качестово тракторите ще са много добри :).
thekwo6
на 16.03.2011 18:54:56
ами точно така, ако се вгледате в предницата, която наистина е чувствително издължена, това е точно като 8-а серия на JOHN DeerE[googd2][googd2][:success:][:driver:]
bcd
на 16.03.2011 22:02:07
каквото и да правят си остава хаи холант не струва[not-good][not-good][:hammer:]
JD Man
на 17.03.2011 19:58:19
Какъв е този холанд, какъв е тоя ню. Боклук [:tongue:]
анонимен
на 17.03.2011 20:46:52
Абрееееееееееееее големи разбирачи сте ,още карате юмз-та и т-та[:hammer:][:hammer:][:hammer:]
JD
на 18.03.2011 21:09:36
4e to UMZ-to e po dobro ot new... ken[:wall:]ef.....
анонимен
на 19.03.2011 10:57:25
Ама и вие всичките сте разбирачи... Кой ви е виновен, че не поддържате техниката както е предипсано от производителя??? Кой ви е виновен, че закачате на тракторите инвентари, които са за доста по-мощни машини??? New Holland T7060 навсякъде го рекламират за трактор с мощност 243 к.с. а никой не си прави труда да погледне, че всъщност той е 213 к.с. по новите стандарти, които ако приравним към старите стандарти ще излязат не повече от 200 к.с. Като си избирате трактори интересувайте се малко от реалното състояние на нещата и не ругайте после прозводителите за вашите грешки...
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug