Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Фермерите сами могат да измерват площите за подпомагане чрез GPS устройства

Фермерите сами могат да измерват площите за подпомагане чрез GPS устройства

В Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) вече могат да се нанасят данни от GPS измервания на земеделските парцели, съобщиха от Държавен фонд “Земеделие”.

Земеделците могат със собствени GPS устройства да измерват площите, които обработват и с които ще кандидатстват за субсидии по Кампанията за директни плащания 2010, когато не могат да разпознаят парцелите си на ортофото картата в общинската служба по земеделие, уточняват от фонда.

Данните от тези замервания ще се зареждат в системата ИСАК от общинските служители по земеделие, след предоставянето им от земеделските стопани в съответния формат.

За извършване на подобни замервания от Държавен фонд “Земеделие” са предоставени 50 GPS устройства на общинските служби по земеделие. На всички общински служби са изпратени и инструкции за зареждане на данните от GPS-ите в ИСАК, допълват от фонда.

Повече информация за начина, по който трябва да се извършват измерванията и в какъв формат е необходимо да се предоставят данните за зареждането им в системата ИСАК, кандидатите по Кампания 2010 могат да получат от общинската служба по земеделие, в която ще подават заявлението си за подпомагане – по адрес на регистрация на физическото или управление на юридическото лице.

Заявления за подпомагане по схемите и мерките за директни плащания по кампания 2010 вече са подадени от 41 053 земеделски стопани, уточняват от фонда.

Коментари
анонимен
на 11.11.2011 16:40:16
[:thanku:][:smoke:][:love:][:love:][:love:][:love:][:love:][:love:][:king:][:girl:][:king:][:king:][:girl:][:king:][buket][love][love][love][love][love][love][love][love][love][love][love][love][love]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug