Фермерите тръгват към София, но този път с трактори и комбайни

Фермерите тръгват към София, но този път с трактори и комбайни

Организаторът на мирния фермерски протест, Адриан Цаконски се закани че пак тръгва към София, но този път с трактори и комбайни. Очаква се протестите да бъдат възобновени утре сутрин, като този път освен Врачански и Великотърновски фермери, ще се включат и млекопроизводители от Софийски села.

След като вчера по поръчка на Правителството срещу основателно и мирно протестиращите фермери бе изпратена полиция и фермерите бяха арестувани най-безцеремонно като престъпници, а животните бяха насилствено и под стрес натъпкани с помощта на електрошокови палки в камион на Националната ветеринарно медицинска служба, то днес от РПУ Мездра потвърдиха, че срещу фермера Адриан Цаконски ще бъде заведено дело по бързата процедура.

Изпращането на полиция и насилственото спиране на протестите на млекопроизводителите вчера край Мездренското  село Ребърково показа за пореден път неадекватността на Правителството и потвърди неговият "патент" за унищожаване на българското село, земеделие и животновъдство.

Вместо да лови престъпници, полицията арестува бедстващите фермери, тръгнали на мирен протест към София, водейки със себе си едни от последните останали живи животни във фермите.

За предстояща тежка криза в животновъдството още в началото на лятото миналата година алармира, Председателят на Асоциацията на българските села - Борислав Борисов, но фактите и цифрите тогава бяха скрити заради предстоящите избори и превантивни мерки не бяха взети, а това се оказа фатално за близо 3000 полупазарни стопанства.