Фирма НИК ООД откри първият в България тренировъчен център по Прецизно земеделие

Фирма НИК ООД откри първият в България  тренировъчен център по Прецизно земеделие

 

Фирма НИК ООД откри първият в България  тренировъчен център по Прецизно земеделие. Идеята на компанията фермерите практически да видят как работят продуктите и да обогатят своите познания относно начините на работа на устройствата и да се запознае с новостите в практиките за прецизно земеделие.

 

От фирмата споделиха за Трактор.БГ, че идеята им за центърът е плод на убеждението им , че дори и най-добрите продукти не струват нищо, ако не се използват по правилният начин, но са безценни когато максимално се извличат техните функции.

 

Именно затова те създават и единственият в България тренировъчен център за Прецизно земеделие. За целта е подготвена специална зала за 16 човека, оборудвана със симулатори на GPS оборудване и мултимедиен проектор. Освен обучение в залата ще се организират и практически часове за работа при полеви условия.

 

Така на практика всеки фермер имащ желание да ползва GPS оборудване, но колебаещ се за точния за него продукт ще може да тества, предлаганите от фирма НИК продукти в областта на прецизното земеделие, след което на база видяното и натрупани впечатления да вземе информирано и мотивирано решение за най-точния за неговото стопанство продукт.

 

Центърът се намира в с. Изгрев (общ. Венец, обл. Шумен) на 40 км от северно от гр. Шумен и на 75 км южно от Силистра.

 

Обученията се извършват в определени дни от седмицата и е нужна предварителна заявка, която всеки фермер може да направи на следните телефони: Гр. Шумен - 054/830220 и гр. София - 02/9744333