Фирма Варекс е новия официален вносител на трактори VALTRA за България

Фирма Варекс е новия официален вносител на трактори VALTRA за България

 

Фирма Варекс е новия официален вносител на финландските трактори VALTRA за България. Варекс ООД е добре позната на българския пазар на селскостопанска техника с това, че е официален вносител на Challenger, престижна марка, която както и Valtra, е част от AGCO Corp., притежаващи също Fendt, Massey Ferguson и още около 15 по-малки бранда за производство на селскостопански машини.

 

Решението на AGCO за прехвърлянето на правата върху официалното представителство на VALTRA за България е взето преди 3 месеца, заявиха пред Трактор.БГ от Варекс. Новите вносители на Valtra заявиха също, че ще внасят всички серии - Valtra T,  Valtra N, Valtra S, Valtra N&T и Valtra A, но с тази особеност, че ще бъдат в черен цвят. Всички модели, ще се предлагат на българския пазар с 4 вида трансмисии и дизелови двигатели AGCO Sisu Power.

 

Производителя на трактори - VALTRA е лидер в скандинавските страни, а през последните няколко години е бранд N2 сред тракторите в Южна Америка. Компанията е наследник на финландския производител на трактори Valmet и шведската компания Volvo. В момента Valtra има свои представителства в целия Свят.

 

Припомняме ви, че през Юни, фирма Варекс ООД откри ултра-модерна търговска и сервизна база до Пловдив ( разположена на магистрала Тракия ). На официалното откриване тогава, Гари Колър (Gary Collar), старши вицепрезидент на AGCO и генерален мениджър за Европа, Африка, Средния Изток, Австралия и Нова Зеландия заяви, че българският пазар е изключително важен и стратегически за продажбите на AGCO, а в това отношение ВАРЕКС ООД са стратегически партньор. 

 

Комплексът е централна база на ВАРЕКС за дистрибуцията на богатата гама от машини, които фирмата предлага. Тук е централният склад на резервни части и сервизните клетки за подготовка на машините преди доставка до клиента. Има изложбена зала и офиси, както и зали за обучение.

 

 

© 2010 Всички права запазени ! Позоваването на Трактор.БГ е задължително !