Гъвкави лизингови условия и по-ниски лихви от Агрион Финанс

Компанията дава възможност да отпадне самоучастието на лизингополучателя

Гъвкави лизингови условия и по-ниски лихви от Агрион Финанс

По-ниска лихва и гъвкави условия за лизинг на земеделска земя, изцяло отговарящи на потребностите на малки, средни и големи земеделски производители, предложи на пазара кредитиращата компания „Агрион Финанс“. Паралелно с това, компанията, която е част от лидера в търговията със земеделска земя – „Агрион“, дава възможност на клиентите си да получат до 100% финансиране от размера на пазарната оценка на земята, която са си избрали да купят и значително съкращава процедурата и сроковете за отпускане на финансирането.


От дружеството обясняват, че лизингът на земя е една от най-търсените услуги. 


„С облекчаването на процедурите и намаляването на сроковете искаме да дадем възможност на повече земеделски стопани да имат достъп до финансиране, което ще им помогне да бъдат по-конкурентни и да осъществят бизнес плановете си. Продуктите са разработени така, че да отговарят на потребностите на всички, които се занимават със земеделие“, казаха от „Агрион Финанс“. 


Сериозно облекчение за фермерите е изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки. „Агрион Финанс” може да разсрочи изплащането на земята за период до 10 години, като в зависимост от приходите на фермера, вноска може да се плаща и само веднъж годишно. 


Ако цената на избрания терен съвпада с пазарната оценка на земята, не се налага лизингополучателят да участва със собствени средства в сделката, а директно започва да си плаща вноските по лизинга. Това е сериозно облекчение за по-малките и средни земеделци, за които осигуряването на самоучастието често е сериозно предизвикателство, категорични експертите. На практика, до сключването на договора за лизинг, фермерите нямат абсолютно никакви разходи и не влагат собствени пари. Гратисният период по главницата е до 12 месеца. 


 „Агрион Финанс“ не удържа такса за разглеждане на документите и за оценка на обезщетението. Пазарната оценка на желаната земеделска земя се извършва от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за лизингополучателя. Размерът на отпуснатото финансиране се определя само от стойността на имота, който се предлага за обезпечение. Това е крачка напред към подпомагането на предприемачи, които тепърва стартират своя бизнес. Предвидена е и възможност дружеството да финансира разходите по прехвърлянето на имота. 


Информация за пълните условия на финансовите продукти на „Агрион Финанс“ може да бъде намерена на сайта на компанията на адрес www.agrion.bg/finance/, на националния телефон 0800 111 66 или във всеки един от офисите на дружеството в цялата страна.

Добави коментар