Германския концерн Claas отваря регионален център в Румъния

Германския концерн Claas отваря регионален център в Румъния

Германския концерн Claas отваря регионален център в Румъния, научи Трактор.БГ.

 

Пазарът в съседна Румъния на комбайни, трактори, резервни части и консумативи за Claas се нарежда на 4-то място в Европа по значение.

 

За първи път в Румъния Claas сформира нов тип ексклузивна дилърска мрежа, която да покрива нуждите на фермерите в цялата страна. Възможно е с инвестицията си в регионалния център на Claas в Румъния да се направи и стъпка към промяна на търговската политика на компанията в целия регион.

 

От началото на Октомври тази година дилърите на Claas в Румъния ще получават директна подкрепа от Claas - Германия.

 

Компанията Agrocomert Holding с централно управление в Тимишоара, вече ще отговаря за продажбите и сервиза на Claas за западна и югозападна Румъния. Останалите партньори на Claas ще покриват другите региони на страната, според локацията си. Според Claas така ще се подобри конкуренцията между дилърите, което ще доведе до по-високо качество на търговските и сервизни услуги към крайните клиенти.

 

Новия регионален център на Claas се намира в близост до Букурещ. От там ще се осъществява контрола над дилърската мрежа.

 

Припомняме ви, че също от 1-и Октомври, Claas прекратяват договора си за ексклузивно дилърство с дългогодишния си представител за Австрия - компанията Eibl & Wondrak.

 

Според запознати източници на Трактор.БГ в момента в Claas се анализират данните от продажби на селскостопанска техника и резервни части Claas за България и Гърция. Обмислят се варианти за създаване на нова структура за продажби и сервиз, подобна на тази в Румъния, тъй като в момента български компании купуват техника и части през европейски дилъри, а целта на Claas е да се централизира управлението на продажбите и качеството на услугите, а доказалите се компании да купуват директно от Claas - Германия. Първоначално обаче трябва да се анализират резултатите от новият тип мениджмънт в Румъния, а след това да се пристъпи към промени на родния пазар.

 

© 2011 tractor.bg