Гиганти в помощ на земеделците от Булагро Машини

Гиганти в помощ на земеделците от Булагро Машини
За първи път българските фермери имат възможност да видят на живо най-голямата самоходна пръскачка в света - HARDI RUBICON.
Тя бе показана от официалния вносител на марката Булагро Машини на изложението БАТА АГРО 2018. 
 
„Това е една наистина много производителна, съвременна машина. Основното, което я характеризира, освен тази голяма производителност, това е високият й просвет. Просветът в случая е почти 2 метра, което дава възможност на фермера да влиза по всяко време на вегетацията в своя посев и съответно да се правят коригиращи пръскания или коригиращи подхранвания, в зависимост от нуждите на растението.
 
Защото, знаете, че с една нормална пръскачка, която използват фермерите, могат да влизат при 40 -50 см височина на растението, докато тук влизаме до 2 метра. Особено при царевицата това е много актуално. В различните фази на развитие на това растение може да наблюдаваме различни проблеми с храненето, което изисква и навременна намеса. Това може да стане само с такъв тип машина“, каза Христофор Бунарджиев, изпълнителен директор на Булагро Груп.  
 
За RUBICON поговорихме и с Ян Седон, експортен мениджър в датската компания HARDI. 
 
 
„Най-важните преимущества на тази машина са капацитетът и скоростта й. Тя е направена за големи стопанства, в които има огромни площи и малко време за пръскане. Резервоарът й е огромен в сравнение с останалите. Има висок клиърънс – 1,85 метра, така че да може да покрие всякакви видове култури. Колеята може да се регулира в движение. Отличаващата черта е скоростта й. RUBICON може да се движи с 55 км/ч при транспорт и да пръска с 35 км/ч. 
 
Машината може да пръска повече от 10 000 дка на ден с най-високата й скорост и големите 52-метрови крила. Резервоарът, който е от неръждаема стомана, побира 9 000 л, а колеята е от 3 до 4 метра. Така че машината е огромна“, той. 
 
Резервоарът за горивото на пръскачката е 1 тон, като RUBICON се задвижва от най-модерния двигател Cummins© QSL 9 Tier 4 Final с 380 к.с. (283kW). 
 
Ян Седон представи и друг модел на HARDI - самоходната пръскачка ALPHA, която вече се предлага с увеличен капацитет на резервоара от 5100 литра. 
 
„Моделът ALPHA е познат на земеделците. Тя е малко по-дълга, а резервоарът й е по-голям. Кабината също е нова – ALPHA EVO CAB II, с 320 градуса неограничена видимост и пълен контрол на всички работни процеси директно от кабината с HARDI SprayCenter. Пневматичното окачване е стандартно оборудване за новата ALPHA. Машината разполага със самостоятелно задвижване на всяко колело с хидродвигатели Поклейн, 6-цилиндров Deutz Tier 4 двигател с 245 к.с. и хидростатична трансмисия Easy Drive. 
 
Работим заедно с Булагро Груп от 2004 г. и мога да кажа, че това е един щастлив брак. Партньорството ни е много добро. Те са компания, която се фокусира върху важното за фермерите, а това е важно и за нас“, добави Седон. 
 
 
Малко след премиерата в Хановер на Агритехника 2017 в България идва и уникалната дискова брана на PÖTTINGER – TERRADISC 10001 T.  
„За първи път представяме машина с такива габарити и с такива възможности. Работната ширина е 10 метра. Интересното за машината е, че тя беше представена за първи път в Хановер само преди няколко месеца. И буквално още на самия щанд български клиент си я хареса, поръча си я, плати си предварително капарото за тази машина и веднага след като приключи изложението, тя отива и дори за мен ще бъде много интересно да я видя в действие, което ще стане, разбира се, след жътва – в края на юли. Като евентуално ще направим няколко демонстрации, за да видят клиентите в България тази наистина огромна, monster машина“, разказа Христофор Бунадрджиев. 
 
Работната й ширина е 10 метра, а транспортната – 3 метра. Притежава патентована система от хидроакумулатори за успокояване на подскачането по време на работа и допълнителни два цилиндъра на двете й рамена, служещи за допълнителен натиск на двете секции, както и за сгъване в транспортно положение.
 
Работната дълбочина се регулира хидравлично, а по време на работен завой, браната се движи само на валяка. Останалата техника на австрийския производител PÖTTINGER, която беше показана на изложението, включва плугове, механични и полудирекни сеялки, дискови брани, машини за косене и сеносъбирачи. Всички те се предлагат в България с пълна 2-годишна гаранция, само от Булагро Машини.
 
 
„Бъдещето оттук нататък е намаляването на разходите за производството. Увеличаване на добивите. Маржът се свива последователно няколко години. Така че това е пътят – инвестиция в съвременни, високопроизводителни селскостопански машини, намаляване на разходите, увеличаване на приходите“, добави изпълнителният директор на Булагро Груп. 
 
Още за предлаганите от Булагро Машини продукти можете да научите на интернет страницата на компанията mashini.bulagro.bg
Добави коментар