Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

GPS оборудване Garmin за точно очертаване на площи за директните плащания

GPS оборудване Garmin за точно очертаване на площи за директните плащания

Трактор, оборудван с GPS система Garmin

Експертът в GPS оборудването Garmin предоставя на земеделските производители възможност за прецизна работа при очертаване на земеделските площи и минимални застъпвания в условията на новите изисквания на Общата селскостопанска политика 2015-2020. 
 
Garmin предлага решение във връзка с новите ангажименти, които ще трябва да изпълняват стопаните за директни плащания от Кампания 2015. Диверсификацията на културите и наличието на 5% ЕНП изискват максимално прецизно посочване на площите, което може да се постигне с инсталиране на ЗЕМ карта на дадено землище на GPS устройството.
 
Когато има инсталирана карта на едно или няколко землища на GPS устройството, земеделските производители винаги ще знаят в кой имот се намират, кои са границите му и кои са съседните имоти. 
 
 
Границите на имотите или масивите са ясно различими и движейки се точно може да се види кога наближава границата, кога сме на нея и кога отвъд нея. Не са необходими допълнителни настройки – всичко е на екрана веднага след пускане на устройството.
 
ЗЕМ картата може да бъде изключително полезна и ако трябва да се намери имот и неговите граници, без да е известно къде се намира. Например ако трябва да се намери имот 98 от масив 55 с площ 1.342 декара, достатъчно е да се напише номера и площта на имота 55.98/1.342 в полето за търсене, като Garmin ще покаже къде се намира и пътят до имота. 
 
 
На горната картинка се вижда как изглежда картата, която показва очертанията на имотите, както и точки, съдържащи информация за даден имот (номер по ЕКАТТЕ, номер на масив, номер на имот и размери на имота в декари). Картата може да се разглежда и мести във всички посоки дори фермерът да не е на полето. 
 
Друга полезна възможност, която дава GPS Garmin в трактора е това, че се проследява къде е работила машината и каква част от общата площ е обработена чрез функцията за следене и записване на следа по време на движение. 
 
 
Следата от работния ден може да се свали на компютър и да се огледа внимателно покритата площ, както и времето, което е било необходимо за обработката, като се използва безплатната програма от Garmin –  BaseCamp.
 

 
Следата пази в себе си информация за всеки един етап на обработката, чрез която може лесно да се разбере на дадено място в колко часа точно е бил тракторът или комбайнът. Тази функция дава допълнителна информация за обработената площ, но може да се използва и за контрол над служителите.
 
BaseCamp позволява и търсене на конкретните имоти чрез въвеждане на номер на масив и/или имот.
 
За удобство на клиентите, освен картата, която е качена в GPS устройството, от Garmin предоставят и файл за разглеждане на землището и следите в Google Earth. Така се виждат актуалните сателитни снимки с очертания на имотите и масивите.
 
 
 
Качване на едно землище в GPS, независимо от това колко имота има в него, е на изключително добрата цена от 72 лв., които се плащат еднократно. Няма абонаменти и други скрити такси. Броят имоти в едно землище също няма значение.
 
Повече информация за услугата може да получите на телефон: 
 
+359 0886/177222;  
+3592/9804004
 
 
ВАЖНО! Garmin не разполагат с данни за имотите в отделните землища. За да бъде изработена GPS карта за дадени землища, клиента трябва да ни предостави *.zem файлове с имотите с правилно генерирани данни в него.
 
За да ползвате ЗЕМ картата трябва да имате Garmin устройство поддържащо карти. За да ползвате картата на компютър с BaseCamp или Google Earth трябва да разполагате с компютър с Windows операционна система.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Трактор.БГ е задължително!

Коментари
binom.ivg@abv.bg
на 01.12.2014 09:32:24
На каква цена може да се придобие тази система и на каква цена с качена програма
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug