Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Хиляди фермери с трактори, излязоха днес на протест срещу политиката в агро сектора

Хиляди фермери с трактори, излязоха днес на протест срещу политиката в агро сектора

Днес 21 Март 2011 г.  се провеждат национални протести на асоциацията на зърнопроизводителите (НАЗ), във връзка с неизпълнените от правителството ангажименти към сектор земеделие.

 

Над 100 души от Великотърновска област се събраха на стачка в местността Пушевско плато до магистралата София-Варна. Действията им бяха подкрепени от животновъди и земеделски кооперации. Стачкуващите започнаха протестната си акция с прочит на декларацията на Националната асоциация на зърнопроизводителите, с която искат оставката на министър Мирослав Найденов, правила и условия за развитие на сектора, незабавно изплащане на на националните доплащания на всички стопани, закон и правилник за възстановяване на акциза.Стачкуващите излязоха с лозунги "Оставка на министър Найденов", "Искаме министър на земеделието", "Не на храноманията на Миро". До ескалиране на напрежението и затваряне на магистралата не се стигна, но стачната готовниост се запазва до края на седмицата. Зърнопроизводителите имат готовност във всеки един момент да тръгнат с машините към София, ако управителният съвет на асоциацията вземе такова решение.


Само ако министър-председателят Бойко Борисов покани ръководството на НАЗ, нейните представители ще се отзоват на среща в Министерски съвет, обясниха от ръководството на организацията. По-рано от земеделското министерство съобщиха, че двамата министри Мирослав Найденов и Симеон Дянков ще се срещнат със зърнопроизводителите в Министерски съвет.

 

протест НАЗ - Велико Търново - Павликени

НАЗ протести

зърнопроизводители на протест - 21.03.2011

протест на НАЗ - Март 2011

 

източник : Фермер.БГ

 

Коментари
32232
на 12.09.2011 22:59:34
[:cheers:]
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug