Хр. Бунарджиев: БАТА Агро 2013 ще бъде най-мащабното агро изложение

Хр. Бунарджиев: БАТА Агро 2013 ще бъде най-мащабното агро изложение

Над 160 фирми изложители са заявили участие в БАТА АГРО 2013 и техният брой продължава да се увеличава. “До момента, два месеца преди самото изложение, имаме завишение в броя на заявките на участници спрямо общия брой от миналата година.

Прогнозата е до старта на изложението, те да се увеличат поне с 15%.”, заяви г-н Христофор Бунарджиев, председател на БАТA АГРО. “Това ни дава правото да твърдим, че БАТА АГРО 2013 се очаква да бъде най-голямото специализирано агро изложение, провежданов страната ни”, добавя той.

 

Фирмите, които ще изложат своите нови технологични продукти на тазгодишното изложение съставляват пълната селскостопанска гама, необходима на фермера за обработване на своята продукция. Това са фирми за зърнокомбайни, трактори, сеялки, торачки, плугове; машини за растителна защита и оборудване за животновъдството; машини за зеленчукопроизводство; поливни системи и специализирани инструменти за овощарство и лозарство; сервиз и резервни части; GPS оборудване; семена и препарати; автомобили, вериги и техника за складови стопанства за съхранение на зърно и много други.

 

Както всяка година, така и през 2013 г. от 13 до 17 май на летище Стара Загора, посетителите на БАТА АГРО ще могат да видят световни премиери на машини от последно поколение още преди те да бъдат показани на световните изложения.

 

Основен фокус на изложението остава земеделската техника, но все повече се засилва интереса на фирми в сектора, предлагащи и други продукти. Новото на БАТА АГРО 2013 е специално обособеният сектор за семена, препарати за растителна защита и торове, който вече е на площ 1000 кв. м., като се очаква до старта на изложението да се увеличи.

 

Автомобилният бранш също ще бъде разположен в специално обособен сектор, където автомобилните компании ще имат възможността да организират и тест драйв за своите клиенти.

 

С присъствието на университети, предлагащи специализирано образование, неправителствени организации в земеделието и животновъдството, консултанти по евро програми, лизингови компании и банки, предлагащи конкретни финансови инструменти за земеделието и др. смело може да се заяви, че на БАТА АГРО 2013 посетителите могат да намерят всичко за земеделието от всички сектори на селското стопанство под едно небе.

За организаторите:

БАТА АГРО е най-мащабният проект на Българска асоциация на търговците на агротехника – неправителствена браншова организация, която обединява оторизираните представители на водещи производители на земеделска техника. Членовете на БАТА АГРО осъществяват 80% от вноса на машини за земеделието в България. Основна цел на Асоциацията е модернизацията на българските земеделски стопанства, осъществимо със съдействието на всички ангажирани в сектор „Земеделие” институции.

 

За повече информация, можете да посетите сайта: www.bata-agro.org, както и Facebook страницата на изложението: facebook.com/BATAAGRO