Иновации и качество: Най-новите продукти за фермерите

Универсал-НВГ превърна традицията в иновации

Иновации и качество: Най-новите продукти за фермерите

За поредна година Универсал-НВГ, довереният партньор на земеделците за доставката на земеделска техника и оборудване, показа своите нови продукти в богата си портфолио на БАТА АГРО 2024 в Стара Загора. 
 

По време на изложението компанията представи за първи път на българския пазар тракторите TAFE. Машините предлагат отлично съотношение цена-качество и са подходящи както за малки и средни стопанства, така и за по-големи земеделски стопани.
 


"За първи път на БАТА АГРО тази година представяме новия бранд в нашето продуктово портфолио - това е индийската фирма TAFE. Те са компания с дългогодишна история и традиции в производството на такъв тип трактори с и без кабина. Тяхната продуктова гама започва с трактори от 20 к.с, конкретно тези модели, които са на изложението, са 25 к.с като мощност. Имат също и модели, които са 55 к.с, 65 к.с, 75 к.с. Към края на годината се планира да има и също трактори 100 к.с. Тракторите от тази серия са оборудвани с двигатели на MITSUBISHI, които са доста надеждни и лесни за обслужване като модел, а също така са с високо качество", разказа за Трактор.БГ Венцислав Георгиев, мениджър продажби в Универсал-НВГ.
 

Индийският бранд TAFE е на трето място по производство на трактори в света, а тяхната история започва още през 1960 година.
 

Универсал-НВГ представи и други решения за фермерите.
 


"На изложението традиционно предлагаме самоходните пръскачки на DAMMANN, предсеитбените култиватори на финландската фирма POTILA, почти пълната част от продуктовата гама на LEMKEN, също телескопичните товарачи FARESIN, голяма част от продуктовата гама на MASCHIO GASPARDO сме изложили и също така продуктите за прецизното земеделие, които предлагаме. 

Самият модел товарач е нов модел, той е модел FS732C Performance. Това е моделът, който е с най-висока мощност като двигател, той е с 7 метра стрела, 3,2 тона товароподемност, 136 конски сили Deutz двигател. Може да се каже, че е с доста иновативна визия и се радваме, че са го направили по този начин. Оборудван е с led светлини, с халогени и може да се каже, че е доста надежден и доста здрав като машинка. 

Друго, с което се слави фирмата FARESIN е това, че те имат доста богат набор от опционално оборудване, като представки, палетни вилици, вилици за квадратни бали, за рулонни бали, комбинирани кофи, кофи за силаж. Имат доста богат набор от опционално оборудване, с което да се задоволят нуждите на земеделците и на животновъдите", разказа още Венцислав Георгиев.

 


В сегмента пръскачки - Универсал-НВГ предлага стабилни машини с множество опции.


"Тази години имаме изложен самоходен модел на немската фирма DAMMANN, които се пионер в самоходните пръскачки в световен мащаб. В случая този модел, който е изложен тук, е с 36 метра щанга, с 5000 л. вместимост на основния резервоар. Оборудвана е с дистанционен контрол на щангата със шест датчика, като те са с дистанционен контрол. Има много висок клирънс, който може да се регулира от 1,30 до 1,90 см височина, което е напълно достатъчно за пръскане на пролетни култури, като слънчоглед, царевица. Имаме регулируема колея, като можем да я регулираме спрямо това дали работим в есенни култури или в пролетници. Иначе като прецизност, машината е оборудвана с варио дюзодържачи с 4 дюзи. При тях може машината автоматично да избере най-подходящата дюза при текущата скорост на работа и при зададената норма, което доста улеснява водача", разясни Георгиев.
 


Говорейки за иновации и прецизност, Универсал-НВГ показа няколко нови дисплея на атрактивни цени. 
 

"Искаме да представим един нов дисплей, който тепърва започваме да предлагаме на българския пазар - това е дисплеят на немската фирма LACOS. Моделът е LC-1. Това е 10 инчов тъчскрийн дисплей с иновативна технология на работа. Характерното за него е, че той може да работи както във вертикална позиция, така и в хоризонтална позиция. Друг позитив при този модел е, че той може да раздели екрана на две, като едновременно можете да наблюдавате менюто на навигацията или автопилота, а също така в същия момент да наблюдавате и менюто на инвентара и да работите с него, каквото ви е необходимо", каза още експертът.За всички свои клиенти Универсал-НВГ предлага промоционална цена за този модел навигация заедно с една година безплатен RTK сигнал.
 

"Представяме още един продукт от нашето портфолио за прецизно земеделие. Това е китайският автопилот на eSurvey, моделът е EAS301 Pro. Това е модел, който е с активна антена. Тя е RTK, работи със sim карта за корекция. Може да работи и с две sim карти при по-лош сигнал на единия оператор. Активната антена също е снабдена и с жироскоп, който помага за изчисляването на наклона на кабината. Системата е с RTK, абсолютно надежден като технология и като дисплей, с доста лека работа на самия волан на автопилота. Дисплеят е 10 инчов, терминалите са съвместими с ISOBUS и поддържат автоматичен секционен контрол", добави Венцислав Георгиев.
 


Традиционно компанията изложи и голяма част от портфолиото с почвообработваща техника от Lemken.
 

"През последната година фирма Lemken разработи много нови и интересни машини. Може би някои от вас са имали възможността да посетят изложението Агритехника в Германия. Всеки, който е бил там, е видял нашата нова сеялка Solitair DT или новите ни почвообработващи машини, които вече са в синия цвят на Lemken, а не в червен.
 


Нещо, което нашите клиенти трябва да знаят е, че ние заставяме до тях в тези трудни времена и искаме да им гарантираме спокойствие. За целта увеличаваме гаранционния период на всички машини Lemken на 360 дни, т.е две години.
 

Освен това, разбира се, ние продължаваме да предлагаме най-качествените машини. Това, което виждате на щанда на нашите прекрасни партньори от Универсал-НВГ, е нашият Korund. Смятам, че всеки фермер в България поне е чувал за него. Както и за нашите 3-метрови стърнищни култиватори Karat. По същия начин тук е и нашия Rubin, който също е много важен за земеделците.
 

Така че наистина тук на този щанд представяме с Универсал-НВГ, все машини, които са популярни и които трябва да присъстват във всяко едно стопанство в България", коментира Йенс Моска, експорт мениджър в Lemken.
 

Пълна информация за машините в портфолиото на Универсал-НВГ ООД може да откриете на www.universal-nvg.bg