Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Инвестициите в селскостопански технологии чупят рекорди

Инвестициите в селскостопански технологии чупят рекорди
Инвестициите от компании и фондове за рисков капитал в селскостопански технологии са достигнали рекордните $25 млрд. през 2015 г., като прогнозите са, че сумата ще набъбне още повече в края на тази година. Това сочи нов доклад на Boston Consulting Group и AgFunder, цитиран от онлайн изданието agweb.com.
 
Технологиите за данни в реално време, сензорите и роботите са на път да предизвикат "следващата зелена революция", а бумът в сектора стимулира създаването на все повече стартъпи, се посочва в документа на консултантите.  Инвестиции се правят както в изследователска и развойна дейност, така и в сделки, партньорства, изкупуване на дялове и изграждане на технологични центрове. Финансирането от компании за рисков капитал на инициативи в начален етап на развитие за миналата година до $3 млрд. в глобален мащаб в сравнение с едва $900 млн. през 2013 г. и $400 млн. през 2010 година.
 
 
 
 
"Общата сума е впечатляваща", коментира Декър Уокър от Boston Consulting Group, който е сред авторите на доклада. "Изумително е, че това се случва в период, в който доходите на фермерите намаляват", допълва той.
 
Падащите цени на зърното, месото и млечните продукти изяждат доходите на фермерите и кара все повече от тях да възприемат методи за т. нар. "прецизно" земеделие, за да се увеличи ефективността на производството. Все повече фирми се включват в надпреварата за създаване на нови продукти за пазара, който според Goldman Sachs Group Inc. може да достигне стойност от $240 млрд. до 2050 година. 
 
Докладът на Boston Consulting Group и AgFunder е изготвен на базата на интервюта с над 50 мениджъри на фирми за производство на семена, торове, месо, зърно и земеделско оборудване, както и 15 инвеститори с рисков капитал.
Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug