Ири Трейд направи много прeмиери на селскостопанска техника по време на Бата Агро

Ири Трейд направи много прeмиери на селскостопанска техника по време на  Бата Агро
С търговският директор на официалният вносител на Deutz-Fahr за България г-н Геогри Ташков разговаря екип на Трактор.БГ по повод провелото се в Стара Загора селскостопанско изложение Бата Агро.
 
Г-н Ташков разкажете ни малко повече за иновациите, които видяха посетителите на щанда на Ири Трейд по време на изложението Бата Агро?
 
Първо искам да отбележа, че ние се опитваме да предлагаме комплексни решения за българските фермери. Както виждате на нашия щанд около комбайните има и ремаркета и техника, която да ги тегли, т.с. за прибирането на реколтата се стараем да предлагаме на клиентите едни завършени окомплектации и идвайки при нас, един зърнопроизводидел или животновъд да намери всичко от което има нужда в процеса на своята работа.
 
А сега за новостите, които предлагаме на нашия щанд:
 
Комбайнът от новата серия 6060 на Deutz-Fahr, която е на световния пазар от началото на тази година и сега на изложението беше и неговата премиера за България и искам да му отделя специално внимание. Новото в машината е не само нейната визия, а и в механизмите на нейната работа, така че като цяло комбайнът да работи по-добре и по-ефективно. Интересът, който забелязахме през всички дни на изложението към този комбайн беше голям и считаме, че той ще се приеме много добре от българския пазар. В кризисните условия, в които трябва да работим и ние и нашите клиенти, Ири Трейд подхожда отговорно и запазва старата цена и при този нов модел комбайн Deutz-Fahr 6060.
 
Друга премиера при марката Deutz-Fahr, на която ние сме официални вносители е при тракторите, а именно тракторът Agrotron TTV 630, който е съвсем нов модел и досега не е внасян в България. Този модел трактор се отличава с това, че е пълен автоматик и скоростната кутия е съвместна разработка между Deutz-Fahr и компанията ZTF, която е най-големия производител в света на трансмисии както за леки автомобили, така и за тежко товарни машини. Това е тракторът, с който всеки фермер ще работи с голямо удоволствие. Тракторът има три стратегии на управление: той може да се управлява само с компютър, което е най-новото и има безстепенна трансмисия от 0 до 50 км/ч. Тракторът наистина е абсолютен автоматик и единствено, което трактористът трябва да ползва е педалът на газта.
 
Кажете ни за промоционалните условия при, които може да бъде закупен този наистина уникален трактор Agrotron TTV 630?
 
Стараем се да бъдем гъвкави на пазара и тъй като това е неговата премиера в България, специално за панаира, този трактор се предлага с много атрактивна отстъпка – над 15 %. Убедени сме, че срещите с нашите клиенти по време на изложението бяха доста успешни и скоро този трактор ще намери своя нов собственик.
 
Видяхме, че в по-малката гама трактори на Deutz-Fahr предложихте също голямо разнообразие. Къде бяха акцентите и защо представихте точно тези модели?
 
Нашите трактори от серията Agrofarm са добре познати вече на българския пазар. За нас това е така наречения бестселър. Поради своята универсалност, това е най -продаваната машина и тя е нужна както на малкия, така и на големия фермер за различните видове операции по обработката и прибирането на реколтата.
 
Специален акцент на изложението поставихме и върху техниката подходяща за овощаро-лозарския сектор, тъй като все пак Южна България е региона, в който се намират в по-голямата си част лозарите и винарите.
 
Какво показахте тази година на фермерите и от прикачния инвентар, който Ири Трейд предлага?
 
От прикачния инвентар предлагаме всичко, което произвежда фирма Kongskilde. Тук на първо място може да отбележим плугът Överum, за който без притеснение ще кажа че е най-добрия плуг в света., а също така и цялата останала гама машини за сеитба, култивиране и т.н. Това са едни завършени продукти, които наистина са познати на нашите клиенти и те изразяват задоволство от направените инвестиции в тези машини.
 
Може ли да кажем, за кой тип фермери са подходящи машините, които Ири Трейд предлага – малките, средните, големите фермери, животновъдите, зърнопроизводителите и т.н.?
 
Както вече отбелязах, нашата цел е да имаме всичко, което е нужно за работата на всеки един тип фермери, независимо в която област работи той – зърнопроизводство, животновъдство, лозаро-овощарство и т.н. Работили сме и по програма САПАРД за доставка на оборудване на животновъдни ферми. Така, че се опитваме да обхванем всички сектори на селското стопанство. Държа да отбележа и пръскачките Bargam, които са едни от водещите производители в света на този тип техника. От тях предлагаме абсолютно всичко от вентилаторни, през прикачни до самоходни пръскачки с променлив или с постоянен клирънс.
 
В момента едно от основните затруднения на българските фермери за обновяване на технологичния парк на тяхното стопанство е спреният прием на проекти по 121 мярка, в частта си за земеделска техника. В тази връзка търси ли Ири Трейд да стимулира и подпомага своите клиенти в закупуването на нова техника?
 
Това, което искаме да предложим на нашите клиенти е, че не само сме запазили цените на техниката от миналата година, но специално и сега за изложението, правим големи промоции. Освен това работим и преговаряме постоянно с лизингови компании, за да изработим една работеща тристранна схема между фермерите, нас вносителите и лизинговата институция.
 
 
Как оценявате участието си на Бата Агро и като цяло изложението Бата Агро, което се провежда за първи път?
 
На това изложение, показахме какво предлагаме върху 850 кв.м. Това на практика е най-голяма площ, която нашата фирма в история си е заемала на изложение. Тъй като и ние сме членове на БАТА, която организира това изложение Бата Агро , ние сме доволни да видим, че сме предприели правилната стъпка, в правилната посока, организирайки наше собствено изложение. Като първо изложение, разбира се има още какво да се желае като формат и организация, но това ще е и нещото върху, което ще работим от тук нататък.

© 2010 Всички права запазени. Позоваването на източник Tрактор.БГ е задължително!