Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам

Италианци инвестират в "Камаш"-Каварна

Италианци инвестират в "Камаш"-Каварна

По свое ноу-хау и патент италианската фирма “Мантоване-Бене” произвежда за 24 часа кофи за багери в завод “Камаш” в Каварна. Производството тръгнало преди месец, но предприятието изнася вече за Франция, Италия, Германия, Швейцария и Испания, съобщи кметът на морския град Цонко Цонев. 

Най-големият багерен завод у нас е приватизиран преди няколко години, като новият собственик продал на чуждата фирма хале, което се шири на 2 дка площ. То е разделено на 3, оборудвано е с модерна технология и машини, като първоначалната инвестиция е за 1 млн. евро. Всеки месец производителят внася суровина от Италия за 400 000 евро. Италианците прозвеждат и специалните щипки за събаряне на стари сгради. Цялото предприятие осигурява работа на 85 души, с тенденция да станат 120. Италианските специалисти обучават българските работници. 

Фирмата “Мантоване-Бене” е собственост на Арберто Мантоване, председател на Търговско-промишлената палата в Модена. Градът е известен с филиалите на световни автомобилни компании, между които и “Ферар и”. В италианската Търговско-промишлена палата членуват 70 000 фирми, които въртят годишен оборот за 8 млрд. евро. Нейният председател още миналата година, при пристигането си в Каварна, подписал договор за сътрудничество между Търговско-промишлената палата на Модена и Търговско-промишлената палата на Варна.

Коментари
Добави коментар
[:success:][not-good]:)[:bravo:][no4][:stupid:][:smoke:][:wall:][partners][:tongue:]
Още
[ohluff][:piene:][funy][:king:][:cheers:][:love:][love][:thanku:][comp][:driver:][stars][molq][nankam][googd2][jega][:hammer:][:drunk:][fokusi][buket][sunny][:banana:][:rtfm:][eat][:pipe:][:slap:][shock][dalavera]thinkingsmileangry-faceremontcaffe[:chinovnik:][flag][:vreme-za-more:]
news|readBySlug