Износът на селскостопанска техника от Великобритания е скочил с 35-40% през 2008

Износът на селскостопанска техника от Великобритания е скочил с 35-40% през 2008

Въпреки че изложението на селскостопанска техника SIMA в Париж отмина, отзивите относно представянето на различните държави и фирми продължава. Интерес по време на изложението предизвика представянето на Великобритания, която отчете, че износът на селскостопанска техника значително се увеличава през последните години.

Тим Дъдфилд, шеф на Farm Electronics – производител на системи за съхраняване на реколтата, казва, че 20% от произведените екипировки за хладилни складове се изнасят, предимно във Франция. Поръчките до този момент на годината са сравнително по-високи от същия период на 2008.

На щанда на Agrilead, които представиха техника от няколко британски компании, включително Sumo, Garford и Lishman, Claydon, бяха показани последните им редосеялки. Спенсър и Оливър Клайдън от борда на директорите коментираха, че интересът към машините е бил значителен.

Главният директор на Gloucestershire RDS Ричард Дънби съобщи, че 75% от продукцията на фирмата е била изнесена. Компанията прави монитори за пръскачки, комбайни и товарачи и продава предимно на производители на техника. Участва в Парижкото изложение от 70-те години и според думите на Дънби  в момента се продава повече във Франция, отколкото във Великобритания.

Греъм Станард от Асоциацията на селскостопанските инженери във Великобритания обяснява, че износът на британска фермерска техника се е увеличил. Той отчита ръст –  от £1.25 милиарда през 2006 на £1.3 милиарда през 2007, след което е скочил на £1.5 милиарда през 2008 година. От Асоциацията са изчислили, че износът на селскостопанска техника от Великобритания е скочил с 35-40% през 2008.