JCB Agri Loadall се предлага в преференциален пакет от Оптиком

JCB Agri Loadall се предлага в преференциален пакет от Оптиком

Фирма Оптиком ООД, заедно със своите партньори от JCB предлага преференциални условия за покупка на новите товарачи JCB -Agri Loadall.

 

За пръв път и специално за българския пазар и потребители на телескопични товарачи JCB със селскостопанско предназначение се предоставя на клиентите удължено гаранционно покритие. Пакетът ‘JCB PREMIERCOVER’ дава привилегията на закупилите нов Agri Loadall да се възползват от 60 месеца безплатна гаранция, в рамките на 2000 мото часа, като сключат сервизен договор.Пакетите за повече моточасове се предлагат допълнително срещу заплащане.

 

В допълнение на гаранцията българските фермери получават и телеметричната система за мониторинг и управление LIVELINK, като този иновативен софтуер им се предоставя безплатно за първите 24 месеца на гаранцията. А за останалия срок абонаментът трябва да бъде допълнително подновен от клиента. Чрез тази система собствениците на JCB товарачище разполагат с удобството да управляват и наблюдават работата на своя Agri Loadallвъв всеки един момент.

 

Новият телескопичен товарач Agri Loadall на JCB е проектиран да предостави производителност без компромис. Тази линия телескопични товарачи е разработена благодарение на 35-те години опит в проектирането на телескопични товарачи и по-специално на философията на JCB за Ефективен Дизайн.

 

В резултат на това, новия Loadall се отличава с превъзходни експлоатационни характеристики, комфорт, безопасност и ефективни иновации, включително и новия двигател EcoMAX T4i - носител на много награди.

 

Компанията JCB е единственият в света производител, който успява да създаде двигател, отговарящ на стандартите за преработените газове Stage III B/US Tier 4 без последваща обработка на изгорелите газове. Това е постигнато благодарение на революционна технология вътре в самия цилиндър, вместо последващо третиране с филтър за дизеловите частици (DPF).

 

Двигателят EcoMAX е изключително компактен, размерите му не влияят на видимостта или маневреността и се използва само един вид гориво.

 

Без допълнително третиране на изгорелите газове

Постигането на екологичните норми без допълнително третиране на изгорелите газове означава, че EcoMAX е изключително компактен; размерите му не влияят на видимостта или маневреността; и се използва само един вид гориво.


Икономия на гориво

EcoMAX консумира от 5% до 10% по-малко гориво от предходниядвигател Tier 3, което спестява пари.

 

Икономия на масло

Тъй като EcoMAX не се нуждае от вторично третиране на изгорените газове, не се нуждае и от скъпи топлоустойчиви смазочни масла.

 

Улеснена поддръжка

Повечето двигатели серия Tier 4 използват филтри за твърди частици (DPF) или SCR , които се нуждаят от допълнителна течност AdBlue, докато EcoMAX - не.

 

Променлив софтуер на двигателя

Иновативната опция на калибриране на двигателя позволява на EcoMAX да работи с по-нисък клас гориво. Това позволява на най-новото поколение Loadall да бъде използван на различни георгафски ширини, т.е.в страни,които нямат високи изисквания към горивата.

 

Висок въртящ момент при ниски обороти

EcoMAX достига висок въртящ момент при 1500-1600 оборота в минута , което позволява трансмисията и хидравликата да работят в този диапазон с максимална икономичност.

 

Перфектна хармония

EcoMAX е проектиран, изпробван и създаденот JCB така, че да работи перфектно с досегашните трансмисии на JCB. По този начин се оптимизира работата на трансмисията и хидравликата.

 

Доказана надеждност

Двигателите на JCB са изпробвани и проверени. JCB е произвел над 200 000 двигателя DIESELMAX от 2004 г.насам и те са тествани над 110 000 часа на 70 различни машини, при различни дейности в най-тежки условия.

 

Трансмисията на двигателя EcoMAX

Трансмисията на двигателяEcoMAX е подобрена значително. Тя е 6-скоростна и e стандартна за моделите Xtra и Super на JCB. При използване на 5 и 6-та скорост се включва автоматично TorqueLock (блокаж на комплексния хидротрансформатор) – по този начин се увеличава производителността, спестява се гориво, подобрява се транспорта , тегленето на ремаркета и изкачване на наклони.

 

Спирачният педал е многофункционален и при задействането му трансмисията се „изключва“ и цялата мощност се насочва за извършване на тежка товаро-разтоварна дейност.

 

Голямото разстояние между дисковите на спирачките редуцира вискозното триене и увличане при движение, чрез което се постига до 2% икономия на гориво. Нивото на маслото в трансмисията е понижено, за да подобри горивната икономичност с 1%.

 

Новият екстериор на JCB Agri Loadall не е само козметичен - въздушната струя на охлаждащия вентилатор е насочена нагоре така, че да се предотврати натрупването на прах. Възможността за странично и задно виждане са отлични благодарение на компактния двигател EcoMAX Tier 4. Tой е иновативно свързан с трансмисията и са разположени под наклонен капак. Усъвършенстваното уплътняване на задното стъкло предоставя плътното затваряне и предотвратява влизането на прах и частици в кабината.

 

Новият JCB Loadall е машина с една от най-големите кабини, които могат да се намерят на пазара; с шумоизолиране от най-висок клас, отлична вентилация и бързо отстраняване на запотяването, оптимална климатична система и цялостно регулиране на седалката и волана.

 

Комфорт и интуитивност

1. За постигане на интуитивна ергономика са монтирани ключове с нов дизайн иTFT монитор с висока резолюция.

2. Осветените ключове осигуряват видимост при нощна работа.

3. Предпазният датчик, монтиран в седалката, не позволява движение напред или назад в случай, че операторът не е седнал.

4. Усъвършенствана климатична система със 7-скоростен вентилатор за по-добра ефективност.

5. Серво управленията се усвояват бързо и лесно и осигуряват прецизна работа.

6. Новият джойстик с вграден превключвател за смяна на скоростите е лесен за употреба и подобрява многофункционалността.

 

Английският производител JCB е работил изключително много върху повишаване мощта на стрелите при новия модел товарачи на марката - Agri Loadall. Стрелите са с повишен капацитет на работа и се отличават със следните характеристики, които показват множеството им предимства пред конкурентите на пазара:

1. Стрелата на Loadall е закрепена ниско към рамата, което осигурява много здрава структура и максимална странична видимост над нея.

2. Използва се здрав обратно обърнат U – образен профил, затворен от заварена към него плоча. За допълнителна здравина са намалени броя на връзките и тъй-наречените “стрес” точки, а носът е интегриран към стрелата и е изработен от цял лист стомана.

3. Към масивни лети щифтове, монтирани в профилирани отвори, са закрепени хидроцилиндрите за наклона и разтягане на стрелата, като по този начин цялостно се заздравява консрукцията й.

4. Елиминирани са потенциалните зони на “стресово” натоварване на шасито и стрелата чрез иновативен анализ по метода на крайните елементи.

5. Новите мостове с повишена товароносимост на Loadall са проектирани да понесат огромното натоварване, генерирано по време на продължителна работа с тежки приспособления.

6. Чрез монолитно проектираната и изцяло заварена рама се увеличава здравината до максимум при минимално тегло.

7. За максимална здравина и издръжливост е предвидено голямо презастъпване на телескопите на стрелата - до 1 м.

8. Хидравличните маркучи на всички модели Loadall са прокарани през стрелата за максимална защита от повреда.

9. Хидравличните цилиндри са със заварени уши по специална технология за допълнителна здравина, а щифтовете за закрепване са закалени.

10. Новата, стриктна тестова програма на JCB включва продължително “стресово” натоварване на рамата, стрелата и другите ключови компоненти, както и многократно повторяеми цикли на работа на трансмисията.

Именно заради всичките си качества, подробно описани по горе, телескопичните товарачи JCB AGRI Loadall спечелиха 2 награди за иновативен дизайн - INNOV’SPACE и Sommet d’Or (Златен връх) на престижни селскостопански изложения във Франция.

Накратко, №1 телескопични товарачи в цял свят JCB дават ново значение на думата “производителност”. Всичко останало е просто компромис.


Алън Толей, директор Двигатели на JCB, заяви: "Ние в JCB се гордеем, че чрез прилагането на брилянтни инжерени и иновативни решения, успяхме да постигнем мощност и въртящ момент, каквито изискват нашите клиенти, за да си свършат добре работата, като същевременно намалихме потреблението на гориво и отговорихме на нормите за преработените газове по целия свят".

Новият модел JCB -Agri Loadall ще бъде представен на изложението БАТА Агро 2013, което ще се проведе от 13-ти до 17-ти май на летището в гр. Стара Загора“

За повече информация:
Оптиком ООД - Стара Загора
телефон: 0700 20205
[email protected]