JCB инвестира 80 милиона паунда за двигателя Ecomax покриващ еко нормите Tier 4 Final

JCB инвестира 80 милиона паунда за двигателя Ecomax покриващ еко нормите Tier 4 Final

Английската компания JCB инвестира рекордните 80 милиона лири в създаването и пускането на пазара на своя най-екологичен двигател ECOMAX 4,4l. За разлика от други компании на пазара, JCB директно се прицелиха в еко -нормите TIER 4 Final.

 

Новият двигател е достигнал високите еко-норми без да има оборудван добре познатия от автомобилостроенето филтър за твърди частици ( DPF ) и на практика след изгарянето в двигателя няма нужда от допълнителна филтрираща система във вертикалния ауспух до кабината на трактора.

Първоначално тестовете на инженерите показали, че по-лесно може да се достигнат желаните еко-норми чрез използването на DPF филтър. Оказало се обаче, че при високото натоварване, което имат тракторите, това води до по-висока консумация на гориво и повишено налягане в двигателя. Поради тази причина са приложение други технически нововъведения, без да се използва филтър за твърди частици.

 

JCB Ecomax T4 беше награден с отличие за иновации на изложението за селскостопанска техника SIMA в Италия, както и от специализираното италианско списание "Diesel".

 

Основните предимства на JCB Ecomax са намалената консумация на гориво, намалената цена, като част от цената на цялата машина; По-добра надеждност от към сервизно обслужване. Новият двигател е с удължен сервизен интервал от 500 моточаса.

 

Друга сериозна инвестиция при JCB е надграждането на популярния двигател JCB Dieselmax 444 към новия JCB Dieselmax 448 с работен обем 4800 куб.см.  Той покрива еко нормите Tier 4 Interim и осигурява до 300 Kw мощност .